Σαμαράς: «Κόψτε το θέατρο»

«Όσοσυνεχίζεται η αβεβαιότητα, ο λογαριασμόςανεβαίνει για τον ελληνικό λαό. Διότιως τώρα δεν είναι μόνον ότι έπαιζαν"θέατρο", έχαναν χρόνο», αναφέρεισε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Αγορά»,ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, οοποίος επαναλαμβάνει πως η κυβέρνησηδεν είχε ποτέ πρόγραμμα και πως τολεγόμενο της «Θεσσαλονίκης» ήταν έναευχολόγιο που το έχει εγκαταλείψει προπολλού.

align="LEFT">Χαρακτηρίζει«λαϊκισμό» το «να τάζει» -όπως λέει-«κανείς στους πάντες τα πάντα» καιδιαβλέπει ότι η νέα κυβέρνηση ξαναπάειτη χώρα σε δανεισμό, δηλαδή σε μνημόνιο-«και για την επόμενη τουλάχιστονχρονιά»- καθώς «αν βγάλουμε μικρότεροπρωτογενές πλεόνασμα, σημαίνει ότι έναμέρος των τόκων δεν θα μπορούμε να τοκαλύψουμε εμείς».

Ο κ.Σαμαράς εκφράζει την ευχή «να έχειτελειώσει το θέμα του δημοψηφίσματοςή των πρόωρων εκλογών», αλλά -όπως λέει-«το επαναφέρουν στελέχη της ίδιας τηςκυβέρνησης καθημερινά. Κι αυτό προσθέτειαβεβαιότητα στην οικονομία και ασφυξίαστην αγορά».

Απαντώνταςδε ερώτηση για την πρόταση περί σύστασηςεξεταστικής για το μνημόνιο, τονίζει:«Εμείς δεν έχουμε τίποτε να κρύψουμε.Αντιθέτως έχουμε πολλά να πούμε [...].Όταν αρχίσει η συζήτηση θα διαπιστώσουνοι πάντες πόσο μεγάλες ομοιότητεςυπάρχουν ανάμεσα στο "λεφτά υπάρχουν"τότε και τη δημαγωγία του ΣΥΡΙΖΑ τώρα.Πόσες ομοιότητες υπάρχουν ανάμεσα στο"η Ελλάδα είναι Τιτανικός" τότεκαι το "είμαστε χρεοκοπημένη χώρα"τώρα...».

«Κανείςδεν βάζει θέμα ηγεσίας στη ΝΔ»επαναλαμβάνει, μιλώντας για τα εσωκομματικάτης παράταξής του. «Η συζήτηση περίέκτακτου συνεδρίου έγινε και τελείωσε[...] Τέτοιες ώρες, το να πάμε εμείς σεέκτακτο συνέδριο, θα αποτελούσε μοναδικόκαι αναπάντεχο "δώρο" στον ΣΥΡΙΖΑ»λέει. Στο πλαίσιο, εξάλλου, μιαςαυτοκριτικής, σημειώνει ενδεικτικά:«αν και κάναμε πράγματα που ήταν αδιανόηταστην Ελλάδα, δεν δείξαμε το μεταρρυθμιστικόπρόσωπο της παράταξής μας όσο θα θέλαμεκαι όσο θα έπρεπε».

Προαναγγέλλει,τέλος, πως την ερχόμενη εβδομάδα, ηΚοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ θα συνέλθει,προκειμένου να συζητήσει για αλλαγέςστα πρόσωπα και στον τρόπο λειτουργίατου κόμματος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα
iNews > Ειδήσεις > Athina984