Ρύθμιση για τα «κόκκινα» στεγαστικά

Έως τα μέσα Ιουνίου αναμένεται στη Βουλή η νομοθετική ρύθμιση για τα «κόκκινα» στεγαστικά δάνεια μετά και το πράσινο φως που άναψε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. «Οι αυστηροί όροι και προϋποθέσεις που θα περιλαμβάνει η ρύθμιση, θα περιορίζουν σημαντικά τον αριθμό των δανειοληπτών για την

υπαγωγή τους σε αυτή», εκτίμησε μιλώντας στον ΑΘΗΝΑ 9,84 και τον Γιάννη Θεοδόση, ο δικηγόρος και νομικός σύμβουλος σε οικονομικά θέματα Γιώργος Νικολακόπουλος.
Νομοθετική ρύθμιση για ενυπόθηκα στεγαστικά δάνεια έως 150.000 ευρώ θα προωθήσει το αμέσως προσεχές διάστημα το υπουργείο Ανάπτυξης, μετά και το πράσινο φως που έλαβε η σχετική πρόταση από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Η ρύθμιση αφορά μισθωτούς που δεν διαθέτουν άλλους πόρους και περιουσιακά στοιχεία πλην του μισθού τους, με ετήσιο εισόδημα έως 25.000 ευρώ, το οποίο έχει αποδεδειγμένα μειωθεί κατά 20% σε σχέση με το 2009.

Όσοι ενταχθούν στη ρύθμιση αναλαμβάνουν την υποχρέωση έναντι των πιστωτών, της παροχής στοιχείων σχετικά με την οικονομική τους κατάσταση, ενώ οι πιστωτές θα έχουν πλήρη πρόσβαση στα έγγραφα που περιλαμβάνονται στον φάκελλο του υπόχρεου.

Keywords
Αναζητήσεις
τηλ γ νικολολακοπουλος γ δικηγοροε, γιωργοσ νικολακοπουλοσ τηλ.επικοινωνιας
Τυχαία Θέματα