Ρουμανία: Κατ' οίκον περιορισμό για την Ουντρέα

Το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο της Ρουμανίας έκανε δεκτή την έφεση της πρώην υπουργού Τουρισμού, Έλενα Ουντρέα, κατά της απόφασης προφυλάκισής της για ανάμειξη στο σκάνδαλο "Microsoft".

Οι δικαστές αποφάσισαν να αποφυλακισθεί η πρώην υπουργός και να τεθεί σε κατ' οίκον περιορισμό.

Στις 10 Φεβρουαρίου, εισαγγελείς της Εθνικής Διεύθυνσης Καταπολέμησης της Διαφθοράς (DNA) αποφάσισαν την προφυλάκιση, διάρκειας 30 ημερών, για την πρώην υπουργό και νυν βουλευτή για το σκάνδαλο "Microsoft".

Η απόφαση ελήφθη, αφού προηγουμένως η Βουλή

των Αντιπροσώπων ενέκρινε το αίτημα της DNA για την άσκηση διώξεων και τη σύλληψη της πρώην υπουργού.

Οι εισαγγελείς κατηγορούν την πρώην υπουργό για αθέμιτη άσκηση επιρροής σε σχέση με το σκάνδαλο διαφθοράς, για το οποίο ο πρώην σύζυγός της συνελήφθη τον Οκτώβριο του 2014.

Στις 11 Φεβρουαρίου, το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο ενέκρινε το αίτημα προφυλάκισης της Έλενα Ουντρέα, αλλά χθες το ίδιο δικαστήριο άλλαξε την αρχική απόφαση.

Η Έλενα Ουντρέα, η οποία έμεινε επτά μέρες στη φυλακή, αφέθηκε ελεύθερη και αναμένεται σήμερα να συμμετάσχει στη συνεδρίαση της Επιτροπής Νομικών Υποθέσεων της Βουλής, η οποία καλείται να αποφασίσει για τη σύλληψή της με βάση άλλο αίτημα της DNA, αυτή τη φορά για το σκάνδαλο παράνομης χρηματοδότησης ενός αγώνα πυγμαχίας.

Η πρώην υπουργός και προεδρική υποψήφια στις εκλογές του Νοεμβρίου για την υπόθεση "Microsoft" φέρεται να διέπραξε τα εγκλήματα της αθέμιτης άσκησης επιρροής (σε σχέση με τη σύναψη συμφωνίας για άδειες χρήσης της Microsoft το 2009) και για ξέπλυμα χρήματος.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα