Ρουμανία: αισιοδοξία για τον τουρισμό

Αύξηση 20% στον αριθμό των κρουαζιέρων στο Δέλτα του Δούναβη το 2013, έναντι του προηγούμενου έτους, αναμένουν οι αρμόδιοι φορείς και οι τουριστικοί πράκτορες που δραστηριοποιούνται στο χώρο, κυρίως στην περιοχή της Τουλτσέα.

Ο επικεφαλής του ομίλου εταιρειών Europolis Βίκτορ Ιάντσου δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Agerpres ότι πέρυσι 186 κρουαζιερόπλοια είχαν ως προορισμό το Δέλτα του Δούναβη.

Από τις αρχές του νέου έτους καταγράφεται αύξηση στον αριθμό των κρουαζιερόπλοιων που εντάσσουν το Δέλτα του Δούναβη στο δρομολόγιό τους, η οποία ήδη ξεπερνά το 20%, υπογράμμισε.

Επίσης, διατύπωσε

την εκτίμηση ότι η χάραξη συγκεκριμένων διαδρομών για τους επισκέπτες θα τους έδινε μια επιπλέον ευκαιρία να γνωρίσουν το "θησαυρό" που κρύβει το Δέλτα του Δούναβη, μέσω δράσεων όπως η παρακολούθηση των πουλιών. Για το λόγο αυτό, πρόσθεσε, ο όμιλος απευθύνθηκε σε κρατικούς φορείς, προκειμένου να καταλήξουν στη συγκεκριμενοποίηση τέτοιων διαδρομών, που θα απέδιδαν επιπλέον έσοδα στον τουρισμό.

Σύμφωνα με τον ίδιο, υπάρχουν είκοσι τουριστικές διαδρομές στο Δέλτα του Δούναβη, ωστόσο μόνο σε μία απ' αυτές μπορούν τα κρουαζιερόπλοια να ταξιδέψουν, προσφέροντας στους επισκέπτες ένα ταξίδι πέντε ωρών στην περιοχή.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα