Ρουμανία: Αισιόδοξα στελέχη

Περισσότερο αισιόδοξα σε σχέση με συναδέλφους τους στο εξωτερικό είναι διευθυντικά στελέχη εταιρειών στη Ρουμανία, όσον αφορά την αναπτυξιακή προοπτική των επιχειρήσεων τους, σύμφωνα με όσα προκύπτουν από έρευνα που διενήργησε η συμβουλευτική εταιρεία PricewaterhouseCoopers (PwC), τα ευρήματα της οποίας δημοσιεύει το ρουμανικό πρακτορείο ειδήσεων "Agerpres".

Το 42% των ερωτηθέντων εμφανίστηκε βέβαιο για την αναπτυξιακή δυναμική των επιχειρήσεων το επόμενο έτος (έναντι 36% διευθυντικών

στελεχών εταιρειών στο εξωτερικό), ενώ το 60% δήλωσε πως η θετική τάση της ανάπτυξης θα συνεχιστεί την επόμενη τριετία (έναντι 46% διευθυντών σε εταιρείες του εξωτερικού).

Αισιόδοξοι είναι επίσης οι διευθυντές εταιρειών σε σχέση με την πιθανότητα αύξησης του αριθμού των υπαλλήλων που απασχολούν τους επόμενους δώδεκα μήνες, αφού, το 73% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι οι εργαζόμενοι αποτελούν ένα "οργανικό" τμήμα των επιχειρήσεων και ασκούν σημαντική επιρροή στην πορεία ανάπτυξής τους.

Στους βασικούς στόχους των διευθυντικών στελεχών των εταιρειών περιλαμβάνονται - μεταξύ άλλων - η αξιοποίηση των ευκαιριών οργανικής ανάπτυξης στην εγχώρια αγορά (το 33% των στελεχών θα στραφεί προς αυτή την κατεύθυνση) και η ανάπτυξη νέων προϊόντων και υπηρεσιών (το 29% θα ακολουθήσει αυτή την "οδό").

Το 84% των διευθυντών υπογραμμίζει ότι στις αλλαγές που προτίθεται να κάνει περιλαμβάνονται και δράσεις για την προσέλκυση πελατών και την διατήρηση της αξιοπιστίας των επιχειρήσεων.

Ως προς το τι περιμένουν από την κυβέρνηση, το 82% δήλωσε πως επιθυμεί να δει την υλοποίηση έργων υποδομών, το 67% τη σταθερότητα στον οικονομικό τομέα και επενδύσεις στο εκπαιδευτικό σύστημα, που - κατά την άποψή τους - θα έχουν ως αποτέλεσμα ένα ανταγωνιστικό εργατικό δυναμικό (44%).

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα