Ρολαν Γκαρός: Στον τελικό ο Τζόκοβιτς

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς ήταν ο μεγάλος νικητής στο δεύτερο ημιτελικό του Ρολάν Γκαρός με τον Άντι Μάρεϊ και πήρε το εισιτήριο για το μεγάλο τελικό του κορυφαίου «γκραν σλαμ», όπου θα αντιμετωπίσει τον Στάνισλας Βαβρίνκα.

Ο Σέρβος τενίστας απέδειξε γι΄άλλη μια φορά ότι είναι ο απόλυτος κυρίαρχος του αθλήματος και δικαιολογημένα βρίσκεται στο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης. Ο δεύτερος ημιτελικός με τον Σκοτσέζο ξεκίνησε χθες και ολοκληρώθηκε σήμερα, με το «Νολε» να παίρνει τη νίκη με 3-2.

Οι κακές καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν χθες στο Παρίσι ανάγκασαν τους διοργανωτές να προβούν

στην οριστική διακοπή του ματς κι ενώ ο Τζόκοβιτς προηγείτο με 2-1 σετ, ενώ τη στιγμή της διακοπής (τέταρτο σετ) οι δύο τενίστες ήταν στο 3-3. Μετά την επανέναρξη του παιχνιδιού, ο Μάρεϊ κατάφερε να πάρει το σετ με 7-5 και να ισοφαρίσει σε 2-2, αλλά στο πέμπτο και καθοριστικό μόνο ο Τζόκοβιτς υπήρχε στο κορτ.

Με το εμφατικό 6-1 πήρε το εισιτήριο για τον τρίτο τελικό της καριέρας του στην πρωτεύουσα της Γαλλίας, όπου αύριο θα κληθεί να αντιμετωπίσει τον Ελβετό. Στάνισλας Βαβρίνκα.

Σε περίπτωση νίκης ο Τζόκοβιτς θα φτάσει τα 9 τρόπαια σε τουρνουά «γκραν σλαμ», ενώ θα είναι το πρώτο του στην «πόλη του φωτός». Παράλληλα θα γίνει μόλις ο όγδοος τενίστας όλων των εποχών ο οποίος θα έχει κατακτήσει και τα τέσσερα "μεγάλα" (Μελβούρνη, Νέα Υόρκη, Παρίσι, Λονδίνο) τουρνουά του πλανήτη.

Keywords
Τυχαία Θέματα