Ρεαλιστικό συμβιβασμό ζητά ο Λιου

Ηχηρή παρέμβαση και του Αμερικανού Υπουργού Οικονομικών Τζακ Λιου, ο οποίος ζήτησε από τον επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ και τους υπόλοιπους Ευρωπαίους αξιωματούχους να κρατήσουν την Ελλάδα στην Ευρωζώνη, τονίζοντας ότι κάτι τέτοιο θα είναι προς το καλύτερο συμφέρον όλων των μερών και της παγκόσμιας οικονομίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Τζακ Λιου είχε σήμερα τηλεφωνικές επικοινωνίες για το θέμα της Ελλάδας

τόσο με τον πρόεδρο του Eurogroup όσο και με τον Ιταλό υπουργό Οικονομικών Πιέρ Πάολο Παντόαν και τον Γάλλο ομόλογό του Μισέλ Σαπέν.

Στις συνδιαλέξεις αυτές ο Λιου "σημείωσε τη σημασία που έχει να γίνουν συνεπή αναγκαία βήματα για να διατηρηθεί η χρηματοοικονομική σταθερότητα" και πρόσθεσε ότι όλα τα μέρη στις συνομιλίες για το ελληνικό χρέος πρέπει να εργαστούν ώστε να επιτευχθεί ένας "ρεαλιστικός συμβιβασμός", αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ.

Ο Λιου υπογράμμισε ότι "είναι προς το συμφέρον όλων των μερών και της παγκόσμιας οικονομίας η Ελλάδα και οι πιστωτές της να συνεχίσουν να εργάζονται για την επίτευξη μιας λύσης η οποία θα βάλει την Ελλάδα στον δρόμο των μεταρρυθμίσεων και της ανάπτυξης εντός της ευρωζώνης", και πρόσθεσε ότι η "δουλειά που πρέπει να γίνει περιλαμβάνει τη συζήτηση για τις δεσμεύσεις για νέες μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα και έναν δρόμο ώστε το χρέος να γίνει βιώσιμο με έναν ρεαλιστικό συμβιβασμό".

Νωρίτερα ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα σε δηλώσεις του τόνισε ότι “τo ελληνικό πρόβλημα δεν αναμένεται να προκαλέσει ένα μείζον σοκ στο χρηματοοικονομικό σύστημα των ΗΠΑ, αλλά προφανώς είναι πολύ οδυνηρό για τον ελληνικό λαό, και μπορεί να έχει σημαντικές επιπτώσεις για το ποσοστό ανάπτυξης στην Ευρώπη".

Πρόσθεσε ότι η Ελλάδα πέρασε μια δύσκολη περίοδο οικονομικά και χρειάζεται να βρει έναν δρόμο προς την επάνοδό της στην ανάπτυξη, μένοντας παράλληλα εντός της ευρωζώνης. Ωστόσο έκανε λόγο και για συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και άλλους θεσμούς ώστε να εξασφαλισθεί πως οι όποιες αναταράξεις θα ξεπεραστούν το ταχύτερο.

Keywords
Τυχαία Θέματα