Ραντεβού κυβέρνησης-τρόικας

Στοναστερισμό των συναντήσεων με την τρόικακινείται η Κυβέρνηση, με τις προσπάθειεςνα εστιάζονται κυρίως σε νέα διαπραγμάτευσηγια μέτρα που δεν φέρνουν αποτελέσματα.Ωστόσο οι εκπρόσωποι των δανειστώνεμφανίζονται ανυποχώρητοι στην αλλαγήμέτρων που έχουν προϋπολογιστεί, όπωςο ΦΠΑ στην εστίαση και ο φόρος στοπετρέλαιο. Τοραντεβού της τρόικας με τον Πρωθυπουργόέχει οριστεί για την Πέμπτη, με τονΑντώνη Σαμαρά

- σύμφωνα με πληροφορίες- να επιμένει -εκτός των άλλων- στηνπροώθηση του προγράμματος διαθεσιμότηταςστο Δημόσιο.

Αυτήτην ώρα το τεχνικό κλιμάκιο της τρόικας,έχει μια πρώτη συνάντηση με τον ΥπουργόΕργασίας, ενόψει και της αυριανής επαφήςτου Γιάννη Βρούτση με τους επικεφαλήςτων δανειστών, ενώ θα υπάρξει συνάντησηκαι με τον Υπουργό Οικονομικών, ΓιάννηΣτουρνάρα, με την επιστροφή του από τιςΒρυξέλλες.

Εφ'όλης της ύλης επίθεση στην Κυβέρνησηεξαπέλυσε ο Πρόεδρος της ΚοινοβουλευτικήςΟμάδας του ΣΥΡΙΖΑ. «Έχουμε τελικά τηλάθος Κυβέρνηση, που επιμένει στο λάθοςτης τρόικας», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας,ο οποίος παράλληλα εξέφρασε την ανάγκηεπενδύσεων αναπτυξιακού χαρακτήρα, καιόχι πειρατικών. Κάλεσε δε τον Πρωθυπουργόνα αποφασίσει τι είδους επενδύσειςθέλει, υπογραμμίζοντας ότι αν συνεχίσειτη λεηλασία θα βρει απέναντί του, όχιμόνο τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ολόκληρη τηνελληνική κοινωνία.

Keywords
Τυχαία Θέματα