Πύρινος εφιάλτης

Συναγερμός σε Καρέα, Ηλιούπολη και Αργυρούπολη, λόγω της μεγάλης φωτιάς που ξέσπασε στον Υμηττό. Το έργο της κατάσβεσης δυσκολεύουν οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή. Στη λεωφ. Καρέα απειλούνται πολυκατοικίες. Πολλοί εθελοντές συνδράμουν το έργο των πυροσβεστών. Περίπου έξι άνθρωποι διακομίστηκαν με αναπνευστικά προβλήματα σε νοσοκομεία, ενώ εκκενώθηκε και το Μοναστήριο Αγ. Ιωάννου Προδρόμου. Δυο Σινούκ αναμένεται να σηκωθούν σε λίγη ώρα από τα Μεγάρα, κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας του πρωθυπουργού με τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ,

ενώ ζητήθηκε και η συνδρομή σε πυροσβεστικά μέσα της Γαλλίας και της Ιταλίας.

«Ειδικός δεν είμαι, αλλά δουλειά με δύο ελικόπτερα κι ένα καναντέρ δεν γίνεται», δήλωσε ο πρωθυπουργός ολοκλήρωσε πριν από λίγο την ενημέρωσή του στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Π.Υ. στο Χαλάνδρι ενώ νωρίτερα είχε ενημερωθεί και από τον Κ. Ήσυχο στο υπ. Εθν. Άμυνας.

Αποπνικτική η ατμόσφαιρα στα νότια προάστια. Αποκαϊδια φτάνουν μέχρι την παραλία του Ελληνικού.

Σε αυξημένη ετοιμότητα έχει τεθεί το ΕΚΑΒ, τόσο στην Αττική όσο και σε Μολάους και Τρίπολη. Ήδη, πολλά ασθενοφόρα βρίσκονται κοντά στην περιοχή που φλέγεται στον Υμηττό. Προληπτικά έξι άνθρωποι διακομίστηκαν στο Νοσοκομείο Σωτηρία, ενώ στο 251 διακομίστηκε κι ένας πυροσβέστης.

Μέτωπο βρίσκεται σε εξέλιξη από την οδό Μαραθωνομάχων στην Άνω Ηλιούπολη, οι κάτοικοι ρίχνουν νερό με τα λάστιχα - 200 μέτρα από τα σπίτια - έφτασε στην περιοχή και αεροπλάνο.

Στη λεωφόρο Καρέα φραστική επίθεση δέχθηκε νωρίτερα ο Παναγιώτης Λαφαζάνης. Οι κάτοικοι, που βλέπουν τη φωτιά να πλησιάζει απειλητικά τα σπίτια τους του ζήτησαν να βγάλει το σακάκι του και να τους βοηθήσει. «Όλοι κάνουμε προσπάθειες να σταματήσουμε το κακό. Προέχει να μην κινδυνεύσουν ζωές και σπίτια. Τα μέτωπα είναι πολλά, ο αέρας δεν βοηθάει», είχε δηλώσει νωρίτερα.

Στιγμιότυπα από τη φωτιά στον Υμηττό:

Στο μέτωπο της Λακωνίας, όπως δήλωσε πριν από λίγο στον Αθήνα 9.84 ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Τατούλης, απειλείται πλέον η Νεάπολη. Σε εξέλιξη φωτιά και στη Νέα Αρτάκη Ευβοίας, ενώ υπό έλεγχο τέθηκε νωρίτερα η φωτιά στο Κορωπί.

Ένας 53χρονος έχασε τη ζωή του από ανακοπή στη Λακωνία, ενώ 20 μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υγείας Νεαπόλεως. Τουλάχιστον 300 κάτοικοι από τα χωριά Φαρακλό, Λάχι και Αγ. Νικόλαο μαζί με περίπου 15 πυροσβέστες βρίσκονται εγκλωβισμένοι στην παραλία Αγ. Νικολάου. Επιχειρείται απομάκρυνσή τους δια θαλάσσης με το πλοίο που εκτελεί τη γραμμή Νεάπολη-Κύθηρα και στο οποίο επιβαίνουν γιατροί και εθελοντές.

Keywords
Τυχαία Θέματα