Σε επιφυλακή η Πυροσβεστική

Σε κόκκινο συναγερμό κρατούν τον κρατικό μηχανισμό οι υψηλές θερμοκρασίες και οι ισχυροί άνεμοι που σαρώνουν τις περισσότερες περιοχές της χώρας, δημιουργώντας φόβους για εκδήλωση πυρκαγιών. Υψηλός ο κίνδυνος είναι σήμερα, για Αττική, Βοιωτία, κεντρική και νότια Εύβοια, Κυκλάδες, Δωδεκάνησα και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Την ίδια ώρα, συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες από ξηρά και αέρος στην περιοχή Μάζη της Μαλεσίνας. Για ανυπολόγιστη καταστροφή μίλησε στον ΑΘΗΝΑ 9,84 και τον Χρήστο Κάππο, ο Δήμαρχος Λοκρών, Νίκος Λιόλιος,
καθώς όπως τόνισε, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των πυροσβεστών τα πύρινα μέτωπα αναζωπυρώνονται λόγω των ισχυρών ανέμων.

Στο μεταξύ, μεγάλες καταστροφές σε αγροτικές καλλιέργειες κυρίως τους νομούς Πιερίας, Πέλλας και Ημαθίας προκάλεσε η χθεσινή κακοκαιρία που έπληξε περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας, με χαλαζόπτωση, σφοδρή βροχόπτωση και ισχυρούς ανέμους. Στη Θεσσαλονίκη και τις γύρω περιοχές αποκαταστάθηκε η ηλεκτροδότηση καθώς είχαν σημειωθεί βλάβες στο δίκτυο της ΔΕΗ, ενώ πλημμύρισαν δρόμοι και ισόγεια καταστήματα. Στις ορεινές περιοχές, οι τοπικές πυροσβεστικές δυνάμεις παραμένουν σε ετοιμότητα, καθώς υπάρχει κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιών από την πτώση κεραυνών.

Keywords
Τυχαία Θέματα