«Πυρετός» διαβουλεύσεων για συμβιβαστική λύση

Συνεχείς επαφές των τριών κυβερνητικών εταίρων προκειμένου να επιτευχθεί  το ταχύτερο δυνατόν συμβιβαστική λύση στα εργασιακά και να εκταμιευθεί τάχιστα η επόμενη δόση. Αμετακίνητος στις αρχικές του θέσεις για τα εργασιακά είναι ο επικεφαλής της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης. Με τη μορφή πολυνομοσχεδίου και έως τις 12 Νοεμβρίου θα έχει ψηφιστεί το πακέτο μέτρων, όπως
δήλωσε, ο Υπουργός Οικονομίας, Γιάννης Στουρνάρας, προσθέτοντας ότι τα μέτρα έχουν σχεδόν κλείσει και πως έως τότε θα έχει ψηφιστεί και ο προϋπολογισμός. Ανέφερε επίσης πως μετά από ολονύκτια διαβούλευση η τρόικα υποχώρησε σε δύο βασικά ζητήματα για τα εργασιακά, στις αποζημιώσεις και στο χρόνο προειδοποίησης για απόλυση και -όπως χαρακτηριστικά είπε- η διαφορά είναι «περί όνου σκιάς». Ο κ. Στουρνάρας δήλωσε επίσης ότι έχουν ενημερωθεί ΠΑΣΟΚ και Δημοκρατική Αριστερά και ότι το Euroworking Group θα ενημερωθεί πως το πακέτο έκλεισε.

Ωστόσο, οι Βρυξέλλες επιμένουν ότι δεν υπάρχει ακόμα οριστική συμφωνία για το ελληνικό πακέτο και για την επιμήκυνση της δημοσιονομικής προσαρμογής.

Οι συζητήσεις με τις ελληνικές αρχές συνεχίζονται σχετικά με τις πολιτικές που θα μπορούσαν να χρησιμεύσουν ως βάση για την ολοκλήρωση της πρώτης αναθεώρησης, τονίζει σε ανακοίνωση του το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Αναφέρει ότι έχει σημειωθεί πρόοδος τις τελευταίες ημέρες, αλλά εκκρεμούν ορισμένα ζητήματα που θα πρέπει να συμφωνηθούν ώστε να επιτευχθεί πλήρης συμφωνία σε υπηρεσιακό επίπεδο.
Keywords
Τυχαία Θέματα