Δεν κατανοώ την επιμονή σε τόσο σκληρά μέτρα

Επί της νέας ελληνικής πρότασης ενημέρωσε πριν από λίγο ο Πρωθυπουργός, τους Μέρκελ και Ολάντ. Πληροφορίες, αναφέρουν ότι διαμήνυσε, πως η ελληνική πλευρά, δεν κατανοεί την επιμονή των θεσμών σε τόσο σκληρά μέτρα. Οι διαβουλεύσεις κορυφώνονται σε όλα τα επίπεδα ενόψει του αυριανού Eurogroup, που οι εταίροι χαρακτηρίζουν ως τελευταία ευκαιρία. Για τις 6μμ (ώρα Ελλάδας) του Σαββάτου ορίστηκε η συνεδρίαση της Ευρωομάδας, της οποίας θα προεδρεύσει ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του
Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, η Ευρωομάδα θα συνεχίσει τη συζήτηση σχετικά με τις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις μεταξύ των ελληνικών αρχών και των θεσμών.

Σύμφωνα με την τελευταία ελληνική πρόταση, που φέρνει στο φως η εφημερίδα «Καθημερινή» στην ηλεκτρονική της έκδοση, μόνο σημείο ταύτισης με την πρόταση των θεσμών, είναι ο συντελεστής φορολόγησης επιχειρήσεων στο 28%. Προσέγγιση υπάρχει στα έσοδα από ΦΠΑ, ωστόσο η ελληνική πλευρά επιμένει σε ΦΠΑ 13% σε τρόφιμα ξενοδοχεία και εστίαση και διατήρηση της έκπτωσης 30% του ΦΠΑ στα νησιά.

Νέα αύξηση του ELA αποφάσισε πριν από λίγο η ΕΚΤ. Μάλιστα στελέχη της τόνισαν πως υπάρχει πιθανότητα το ΔΣ της τράπεζας να συνεδριάσει και μέσα στο σαββατοκύριακο.

Την ίδια ώρα, αυστηρά είναι τα μηνύματα από την Ευρώπη.

"Το Σάββατο είναι η τελευταία ημέρα για να έχουμε συμφωνία", δηλώνει ο Ματέο Ρέντσι.
«Κάθε μέρα που περνά μας φέρνει πιο κοντά στο αναπόφευκτο", υπογράμμισε ο Γάλλος ΥΠΟΙΚ, Μισέλ Σαπεν.

"Αν έως την Κυριακή δεν υπάρχει συμφωνία, θα μιλήσουμε για τις τεχνικές λεπτομέρειες της χρεοκοπίας ενός κράτους-μέλους της ευρωζώνης" δήλωσε ο Σλοβάκος υπουργός Οικονομικών Πέτερ Καζίμιρ.

Αντιδράσεις προκαλεί στην Αθήνα η χθεσινή αναφορά του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ ότι το παιχνίδι τελείωσε, στην οποία είχε απαντήσει σε έντονο τόνο ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

"Τα game over αλλού" είπε ο Πάνος Καμμένος, ενώ αναφορές έγιναν σήμερα και στη Βουλή, όπου συνεχίζεται στην αρμόδια επιτροπή η 2η ανάγνωση του μίνι ασφαλιστικού νομοσχεδίου.

"Απέναντι στον κύριο Τούσκ που χθες ανερυθρίαστα είπε αυτό, εμείς απαντάμε και με αυτό το νομοσχέδιο που δείχνει ότι ο ελληνικός λαός και αυτή η κυβέρνηση έχει προγόνους μεγάλους αγωνιστές, οι οποίοι έχουν αποδείξει ότι η Ελλάδα δεν είναι Ψωροκώσταινα δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Θανάσης Πετράκος. Υποστήριξε μάλιστα ότι "εμείς δεν είμαστε οπαδοί του "Βασίλη κάτσε φρόνιμα να γίνεις νοικοκύρης, αλλά κουβαλάμε αποσκευές αυτών που δε διστάζουν να ζήσουν και να προχωρήσουν μόνοι τους".
Keywords
Τυχαία Θέματα