Ψηφίζεται σήμερα το πολυνομοσχέδιο

Σε νομοτεχνικές βελτιώσεις προχώρησε το υπ. Εσωτερικών επί του πολυνομοσχεδίου το οποίο θα ψηφισθεί σήμερα το βράδυ, σε ό,τι αφορά τη δημοτική αστυνομία, με αντικατάσταση των Προεδρικών Διαταγμάτων με Κοινή Υπουργική Απόφαση, ούτως ώστε να επιταχυνθεί η διαδικασία ένταξης στην Ελληνική Αστυνομία και η ρύθμιση θεμάτων για την άσκηση των αρμοδιοτήτων, που προβλέπεται ότι θα γίνεται σε συνεργασία με τους οικείους δήμους. Εν τω μεταξύ στις 10.30 το πρωί, ΚΕΔΕ και ΠΟΕ-ΟΤΑ έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος και πορεία

στη Βουλή.


Οι αλλαγές

Συγκεκριμένα, εισάγεται ειδική πρόβλεψη για το μεταβατικό χρονικό διάστημα έως το Σεπτέμβριο, σύμφωνα με την οποία μπορεί να ανατίθεται στην ΕΛ.ΑΣ., από όσους δήμους το επιθυμούν, η παράλληλη άσκηση μίας ή περισσοτέρων αρμοδιοτήτων της Δημοτικής Αστυνομίας.

Στους σχολικούς φύλακες δίνεται η δυνατότητα να συνιστούν κοινωνικές συνεταιριστικές επιχειρήσεις προς παροχή υπηρεσιών σχετικών με τη φύλαξη σχολικών κτιρίων, στο πλαίσιο προγραμματικών συμβάσεων με τους οικείους δήμους.

Επίσης, σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση από το υπουργείο Εσωτερικών, παραμένουν στους δήμους οι σχολικοί φύλακες και οι δημοτικοί αστυνομικοί που κατέχουν μεταπτυχιακό ή διδακτορικό τίτλο.

Keywords
Τυχαία Θέματα