Ψήφισαν οι υποψήφιοι περιφεριάρχες και δήμαρχοι

Πολιτικά και λιγότερο πολιτικά μηνύματα έστειλαν από τα εκλογικά κέντρα οι υποψήφιοι δήμαρχοι και περιφερειάρχες. «Το μέλλον ανήκει στις μεγάλες πόλεις, τις μητροπόλεις. Με την καθολική τους συμμετοχή οι πολίτες ψηφίζουν σήμερα για την αξιοπρέπεια της Αθήνας, το σχέδιο και την προοπτική της», δήλωσε ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης.

Ν.Κακλαμάνης

Πολιτική δήλωση από τον ανεξάρτητο υποψήφιο για το Δήμο Αθηναίων Νικήτα

Κακλαμάνη, ο οποίος τόνισε πως ο συνδυασμός του έφτασε στις κάλπες παρά τον «πόλεμο» που δέχτηκε από «κάθε μορφής κατεστημένο, κομματικό, πολιτικό και οικονομικό». Προσέθεσε πως ο συνδυασμός του είναι η μοναδική «πραγματικά ανεξάρτητη πρόταση» και δήλωσε αισιόδοξος για το αποτέλεσμα.

Ά.Σπηλιωτόπουλος

«Μπορούμε και πάλι να σηκώσουμε την Αθήνα ψηλά» δήλωσε ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων Άρης Σπηλιωτόπουλος.

Γ.Σακελλαρίδης

«Σήμερα οι Αθηναίοι και οι Αθηναίες αλλάζουν την Αθήνα, βάζουν τέλος στην εποχή εγκατάλειψης και εποχή έργων βιτρίνας», δήλωσε ο υποψήφιος για το Δήμο της Αθήνας Γαβριήλ Σακελλαρίδης και πρόσθεσε «σήμερα δίνουμε τη μάχη για την Αθήνα της αλληλεγγύης της δημοκρατίας για όλους τους πολίτες».

Η.Κασιδιάρης

«Σήμερα μας κρίνει όλους ο κυρίαρχος ελληνικός λαός», δήλωσε ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, Ηλίας Κασιδιάρης, ασκώντας το εκλογικό του δικαίωμα.

Πρόσθεσε πως επί μήνες «δεχθήκαμε συκοφαντίες, επιθέσεις, διώξεις, απόλυτη αποσιώπηση όλων των πολιτικών μας δραστηριοτήτων».

Ν.Σοφιανός

Η λαϊκή πλειοψηφία που ζει στην Αθήνα σήμερα, με τη ψήφο της μπορεί να σταθεί απέναντι στους εκβιασμούς και στην κοροϊδία, τόνισε ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, Νίκος Σοφιανός.

Μπορεί, πρόσθεσε, να «τιμωρήσει τους ψευτοσωτήρες και τους σημερινούς διαχειριστές, να διαμορφώσει τη δική της δυναμική, να διαμορφώσει τα δικά της δεδομένα».

Γ.Μώραλης

Την ευχή ότι η σημερινή ημέρα, θα είναι μια ημέρα «αλλαγής και ανατροπής για τον Πειραιά», εξέφρασε ο υποψήφιος δήμαρχος Γιάννης Μώραλης μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος.

«Ελπίζω να μας το επιτρέψουν οι πολίτες να το πράξουμε», τόνισε, υπογραμμίζοντας επίσης, πως είναι σημαντική η συμμετοχή του κόσμου στην εκλογική διαδικασία.

Β.Μιχαλολιάκος

«Άσκησα την ψήφο μου με σεβασμό στον αξιακό κώδικα του Πειραιά», δήλωσε ο δήμαρχος της πόλης και εκ νέου υποψήφιος, Βασίλης Μιχαλολιάκος, από το 9ο Γενικό Λύκειο Πειραιά.

Όπως είπε, οι εκλογές είναι η γιορτή της δημοκρατίας και η ψήφος του πολίτη μία, με την οποία «παίρνουμε τις τύχες της πόλης και της πατρίδας μας στα χέρια μας».

Θ.Δρίτσας

Από το πρωί στις κάλπες κυοφορείται αλλαγή, τόνισε ο υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά, Θεόδωρος Δρίτσας καλώντας τους πολίτες του δήμου να μη λείψουν από αυτή την «πολύ σπουδαία μάχη».

Κατήγγειλε πως υπάρχουν γενικευμένα κρούσματα παραβίασης της εκλογικής νομιμότητας και ευχαρίστησε όσους εργάζονται για τη δηατήρησή της.

Γ.Μπουτάρης

Ωραίο, ήρεμο και «χωρίς κακές εξάρσεις» χαρακτήρισε τον προεκλογικό αγώνα ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης και εκ νέου υποψήφιος, Γιάννης Μπουτάρης.

Αναφέρθηκε στο δημοψήφισμα που διεξάγεται έξω από τα εκλογικά τμήματα της Θεσσαλονίκης για την ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ, επιτιθέμενος στον υπουργό Εσωτερικών, Γιάννη Μιχελάκη.

Χαρακτήρισε «ανόητη χειρονομία» και «εξαιρετικά δυσάρεστο» το έγγραφο του κ. Μιχελάκη για το δημοψήφισμα, λέγοντας πως η διεξαγωγή του δημοψηφίσματος ήταν γνωστή εδώ και μήνες.


ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

Γ.Σγουρός

«Πρόκειται για κορυφαία στιγμή για την αυτοδιοίκηση και τη δημοκρατία. Καλώ όλους τους πολίτες να αποφασίσουν για το μέλλον τους», δήλωσε λιτά ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός, αφότου άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στη Νέα Σμύρνη.

Ρ.Δούρου

Αισιόδοξη για την νίκη δήλωσε η υποψήφια περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, τονίζοντας πως δεν είναι η μέρα των υποψηφίων αλλά των πολιτών. Ευχαρίστησε επίσης τους ανθρώπους που εργάζονται στις εφορευτικές επιτροπές και φροντίζουν για την ομαλή διεξαγωγή της διαδικασίας.

Γ.Ιωαννίδης

Μήνυμα κατά της αποχής έστειλε πριν ρίξει την ψήφο του ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Γιάννης Ιωαννίδης.

«Απευθύνω έκκληση στον κόσμο να έρθει να ψηφίσει. Να ψηφίσει όποιον θέλει αλλά το πρωτεύων είναι να έρθει και να ψηφίσει. Να μην αφήνουμε αυτά που θέλουμε να φέρουμε σε άλλους», σχολίασε ο κ. Ιωαννίδης.

Θ.Παφίλης

Την αισιοδοξία του, ότι θα αποτυπωθούν στην κάλπη τα αποτελέσματα του αγώνα για τα λαϊκά προβλήματα και της συνέπειας της παράταξής του με την ισχυροποίηση της Λαϊκής Συσπείρωσης και του ΚΚΕ, εξέφρασε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής, Θανάσης Παφίλης.

Τόνισε πως την επομένη των εκλογών, ο λαός πρέπει να είναι πιο ισχυρός, να αποσπάσει βελτιώσεις, να ανοίξει ο δρόμος για μια καινούργια προοπτική. «Όσοι διστάζουν ας κάνουν το βήμα τώρα», τόνισε ο κ. Παφίλης, μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος στο 14ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών.



Keywords
Τυχαία Θέματα