Ψάχνει για συμμάχους ο πρωθυπουργός

Σειράεπαφών προς αναζήτηση συμμαχιών ξεκινάαπό σήμερα η κυβέρνηση, αρχής γενομένηςμε την συνάντηση που θα έχει το απόγευμαστο Παρίσι ο υπουργός ΟικονομικώνΓιάννης Βαρουφάκης με τον Γάλλο ομόλογότου Μισέλ Σαπέν. Αύριοο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας επισκέπτεταιτην Λευκωσία και την Τρίτη, τη Ρώμη, όπουθα συναντηθεί με τον Ιταλό ομόλογό του,Ματέο Ρέντσι. Την Τετάρτη, θα μεταβείδιαδοχικά σε Βρυξέλλες και

Παρίσι, γιασυναντήσεις με τον πρόεδρο της ΚομισιόνΖαν Κλοντ Γιούνκερ και τον Γάλλο ΠρόεδροΦρανσουά Ολάντ.

Οπρωθυπουργός με άρθρο του στο πρακτορείοBloomberg εκφράζει την πεποίθηση ότι η Ελλάδαθα καταλήξει σε μια αμοιβαία επωφελήσυμφωνία με την ΕΕ.

«Καμιάπλευρά δεν επιδιώκει τη σύγκρουση καιδεν ήταν ποτέ πρόθεσή μας να δράσουμεμονομερώς στο ζήτημα του ελληνικούχρέους. Χρειαζόμαστε χρόνο ώστε νααναπνεύσουμε και να δημιουργήσουμε τοδικό μας μεσοπρόθεσμο» αναφέρει μεταξύάλλων ο κ. Τσίπρας. Όπως τονίζει "Ηυποχρέωσή μου να σεβαστώ την καθαρήεντολή του ελληνικού λαού για τέλος τηςλιτότητας και επιστροφή σε μία αναπτυξιακήατζέντα, σε καμιά περίπτωση δενπεριλαμβάνει τη μη εκπλήρωση τωνδανειακών μας υποχρεώσεων μας απέναντιστην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα καιστο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Τιςδηλώσεις του πρωθυπουργού στο Bloombergχαιρετίζει με δήλωσή του ο πρόεδρος τουEurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, ο οποίος σετηλεφώνημά του προς τον κ. Τσίπραπαραδέχθηκε ότι υπήρξε μικρή ένταση στοτέλος της συνέντευξης Τύπου στο υπουργείοΟικονομικών την Παρασκευή, τονίζονταςωστόσο ότι δε θέλει να δοθεί η αίσθησηότι δε θα προχωρήσει η διαπραγμάτευσηεξ αιτίας αυτού του γεγονότος.

Keywords
Τυχαία Θέματα