Προϋπολογισμός λιτότητας και νέες περικοπές

Η εκτέλεση των αποφάσεων της 26ης Οκτωβρίου, η εκταμίευση της έκτης δόσης, η νέα δανειακή σύμβαση και η συμμετοχή των ιδιωτών, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης των επικεφαλής της τρόικα με τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Οικονομικών. Επιπλέον έσοδα

από φόρους ύψους 3,6 δισεκατομμυριών ευρώ περιλαμβάνει το σχέδιο του προϋπολογισμού που κατατέθηκε στη Βουλή. Τα φυσικά πρόσωπα αναμένεται να πληρώσουν περισσότερους φόρους κατά 29%, αντίθετα οι προσδοκώμενοι φόροι λόγω της ύφεσης είναι μειωμένοι κατά 22% για τις εταιρείες.Σε ΔΕΚΟ και Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου και Ιδιωτικού Δικαίου επεκτείνονται από 1ης Νοεμβρίου, οι μειώσεις μισθών, σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών.

Με Γιώργο Παπανδρέου και Αντώνη Σαμαρά συναντώνται σήμερα οι επικεφαλής της τρόικα και αύριο με τον Γιώργο Καρατζαφέρη. Το Ρόιτερς μεταδίδει ότι η τρόικα θα ασκήσει ισχυρές πιέσεις στα κόμματα της κυβέρνησης εθνικής ενότητας, ώστε να αποσπάσει τις έγγραφες εγγυήσεις για την τήρηση των συμφωνηθέντων και την επιβολή των μέτρων λιτότητας”. Τονίζει επίσης ότι η τριμερής, “θα χρησιμοποιήσει το “χαρτί της χρεοκοπίας” .

Τη Δευτέρα ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος αναχωρεί για τις Βρυξέλλες όπου αναμένεται να έχει συνάντηση με τους κυρίους Ρομπέι και Μπαρόζο, ενώ την Τρίτη θα συναντηθεί στο Λουξεμβούργο με τον επικεφαλής του Γιούρογκρουπ Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

“Οι αποχωρήσεις από το Δημόσιο θα ξεπεράσουν έως το τέλος του έτους τον αρχικά αναμενόμενο αριθμό” εκτίμησε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δημήτρης Ρέππας, επικαλούμενος τα πρώτα στοιχεία. Ο υπουργός Υποδομών, Μάκης Βορίδης, ζήτησε πάγωμα του μέτρου της εργασιακής εφεδρείας.

Keywords
Τυχαία Θέματα