«Βιβλική» καταστροφή στη νότια Πελοπόννησο

Σφοδρή φθινοπωρινή κακοκαιρία στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Σκοτείνιασε η Αττική, με την κίνηση στους δρόμους της Αθήνας να διεξάγεται με χαμηλές ταχύτητες, ωστόσο να ομαλοποιείται σταδιακά, μετά την ισχυρή καταιγίδα. Το οδόστρωμα πλημμύρισε στην Αθηνών – Κορίνθου, στο ύψος της Χαλυβουργικής, αλλά η εικόνα τώρα

είναι βελτιωμένη. Περισσότερες από 100 κλήσεις δέχθηκε η Πυροσβεστική, για πλημμυρισμένα υπόγεια και κοπή δέντρων. Πολλά τα προβλήματα στην υπόλοιπη χώρα. Σοβαρές ζημιές προκάλεσε στη Μεσσηνία και την Λακωνία η ισχυρή καταιγίδα που εκδηλώθηκε νωρίς το πρωί, αλλά και ο ανεμοστρόβιλος που πέρασε από περιοχές των δύο νομών.

Tέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν ελαφρά στη Σκάλα Λακωνίας, ενώ προκλήθηκαν ζημιές σε σπίτια, αυτοκίνητα και εργοστάσια.

Αισθητή είναι η πτώση της θερμοκρασίας. Ως 27 βαθμούς Κελσίου θα δείξει ο υδράργυρος στην Αττική. Αυτή την ώρα η θερμοκρασία στον Αθήνα 9.84 είναι 20 βαθμοί, σύμφωνα με τον αυτόματο μετεωρολογικό σταθμό του Αστεροσκοπείου Αθηνών, που βρίσκεται στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

Τουλάχιστον 70 σκηνές στήθηκαν επί της Πλατείας Βικτωρίας κατά την διάρκεια της νύχτας από πρόσφυγες προκειμένου να περάσουν την βραδιά, λόγω της βροχής. Οι περίπου 700 πρόσφυγες και μετανάστες προσπάθησαν νωρίτερα να προστατευθούν κάτω από ομπρέλες καφετεριών και πρόχειρους μουσαμάδες, ενώ η αστυνομία τούς κάλεσε να ξεστήσουν τις σκηνές τους. 35χρονος πρόσφυγας έχασε τις αισθήσεις του και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Ελπίς.

Πλημμύρες σε υπόγεια και προβλήματα στη κυκλοφορία των οχημάτων, έχει προκαλέσει η κακοκαιρία στην Πάτρα. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Πυροσβεστική υπηρεσία έχει δεχθεί περισσότερες από 50 κλήσεις για απάντληση υδάτων από υπόγεια καταστημάτων και σπιτιών.

Επίσης, λόγω της έντονης βροχόπτωσης, με μεγάλη δυσκολία γίνεται η κυκλοφορία των οχημάτων στην παραλιακή λεωφόρο Όθωνος Αμαλίας και μάλιστα πολλοί οδηγοί αναγκάστηκαν να εισέλθουν στον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου, προκειμένου να διασχίσουν το κέντρο της Πάτρας. Επί τόπου βρίσκονται συνεργεία του δήμου, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα και να ομαλοποιηθεί η κυκλοφορία.

Εικόνες από την Σκάλα Λακωνίας (από τον ραδιοφωνικό σταθμό «Πολιτεία»)

Keywords
Τυχαία Θέματα