Επανεκλογή Καμίνη στην Αθήνα

«Ακόμη πιο αισιόδοξος για το μέλλον της Αθήνας» δήλωσε ο επανεκλεγείς δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης. «Οι Αθηναίοι και οι Αθηναίες ψήφισαν για την Αθήνα, έβαλαν την πόλη πάνω από την πόλωση και τον κομματισμό, υπερασπίστηκαν μια πόλη δημοκρατική, μια πρωτεύουσα ευρωπαϊκή» σημείωσε.

Παράλληλα, καλωσόρισε τον αντίπαλό του, Γαβριήλ Σακελλαρίδη, όπως και τη «δημοκρατική αντιπολίτευση, στο δημοτικό συμβούλιο, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι θα έχουν μια αποδοτική συνεργασία.

«Χάρηκα γιατί στην αντιπαράθεση αυτή γνώρισα έναν

νέο άνθρωπο τον οποίο καλωσορίζω στο δημοτικό συμβούλιο. Έχω τη βεβαιότητα ότι με τον κ. Σακελλαρίδη αλλά και το σύνολο της δημοκρατικής αντιπολίτευσης θα έχουμε μια αποδοτική συνεργασία» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καμίνης.

Γ. Σακελλαρίδης: Η Ανοιχτή Πόλη απέδειξε ότι τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο

Ο λαός της Αθήνας έκανε τη δημοκρατική επιλογή του, που είναι απολύτως σεβαστή, δήλωσε ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης, συγχαίροντας τον Γιώργο Καμίνη για την επανεκλογή του στον Δημό.

Μεταξύ άλλων, τόνισε πως η Ανοιχτή Πόλη (σ.σ. η παράταξή του) απέδειξε ότι τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο.

Πρόσθεσε πως από τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης «θα συνεχίσουμε να δίνουμε τον αγώνα για το δικαίωμα των πολιτών για μια ανθρώπινη διαβίωση».


Σε ποια δημοτικά διαμερίσματα πήραν τις περισσότερους ψήφους οι Γιώργος Καμίνης και Γαβριήλ Σακελλαρίδης, Γιάννης Μώραλης και Βασίλης Μιχαλολιάκος

Στο 1ο διαμέρισμα της Αθήνας (Εξάρχεια, Νεάπολη, Μουσείο και Πεδίο του Άρεως, Ευελπίδων, Άγιος Κων/νος, Άγιος Παύλος στην Πλατεία Βάθη, Ιστορικό Κέντρο, Ψυρρή, Πλάκα, Κουκάκι, Κολωνάκι, Λυκαβηττός, Ιλίσια), με ποσοστό 59,82% και στο 6ο διαμέρισμα (Άνω Κυψέλη, Κυψέλη, Πλατεία Αμερικής και Πλατεία Αττικής) με ποσοστό 54,15%, πήρε τα μεγαλύτερα ποσοστά ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, που αναδεικνύεται εκ νέου νικητής στις δημοτικές εκλογές. Ο κ. Καμίνης λαμβάνει 29 έδρες.

Ο κ. Γαβριήλ Σακελλαρίδης έλαβε τα υψηλότερα ποσοστά στο 4ο διαμέρισμα (Τρεις Γέφυρες, Κάτω Πατήσια, Θυμαράκια, Σεπόλια, Άγιος Μελέτης, Λόφος Σκουζέ, Κολοκυνθού, Κολωνός, Ακαδημία Πλάτωνος) με ποσοστό 54,43% και στο 3ο διαμέρισμα (Μαρκόνι, Βοτανικός, Ρουφ, Κεραμεικός- Μεταξουργείο, Ελαιώνας, Θησείο, Κάτω και Άνω Πετράλωνα) με ποσοστό 53,36%. Ο κ. Σακελλαρίδης λαμβάνει πέντε έδρες.

Ο κ. Άρης Σπηλιωτόπουλος και ο κ. Ηλίας Κασιδιάρης λαμβάνουν από τέσσερις έδρες στο νέο δημοτικό συμβούλιο, ενώ ο κ. Νίκος Σοφιανός και ο κ. Νικήτας Κακλαμάνης λαμβάνουν από δύο έδρες. Από μία έδρα λαμβάνουν ο κ. Βασίλης Καπερνάρος, ο κ. Πέτρος Κωνσταντίνου και ο κ. Νίκος Αβραμίδης.

Ο κ. Γ. Μώραλης, νέος δήμαρχος Πειραιά από την 1η Σεπτεμβρίου, έλαβε τα μεγαλύτερα ποσοστά στο 4ο διαμέρισμα (59,45%) και στο 3ο διαμέρισμα (58,29%), λαμβάνοντας 21 έδρες. Ο κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος έλαβε το μεγαλύτερο ποσοστό (50,44%) στο 1ο διαμέρισμα Πειραιά και λαμβάνει τρεις έδρες.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα