Προτροπές Λιου για συμφωνία

Την ανάγκη να υπάρξει άμεσα συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και εταίρων επεσήμανε, σύμφωνα με το πρακτορείο Dow Jones Newswire, ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζακ Λιου, ο οποίος είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Έλληνα ομόλογό του, Γιάνη Βαρουφάκη.

Οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να ενθαρρύνουν όλες τις πλευρές για να σημειωθεί πρόοδος και να βρεθεί λύση, φέρεται

να τόνισε ο Αμερικανός υπουργός, ο οποίος προειδοποίησε τον κ. Βαρουφάκη για "άμεση δυσκολία στην Ελλάδα" σε περίπτωση μη επίτευξης συμφωνίας, συμπληρώνοντας ότι "η αβεβαιότητα δεν είναι καλή για την Ευρώπη".

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, είχε απευθύνει παρόμοια έκκληση και την Παρασκευή. Σε ανακοίνωση του υπουργείου του μετά την τηλεφωνική συνομιλία του Τζακ Λιου με τον Αλέξη Τσίπρα, περιλαμβάνεται έκκληση προς όλες τις πλευρές να αφήσουν στην άκρη τις ρητορείες και να επικεντρωθούν στην εξεύρεση μιας ρεαλιστικής πορείας προς τα εμπρός", όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Το μήνυμα Γ. Βαρουφάκη στο Twitter

«Ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ όντως μου είπε ότι η μη συμφωνία θα έκανε ζημιά στην Ελλάδα. Πρόσθεσε ότι θα προκαλούσε επίσης ζημιά στην Ευρώπη. Συμβουλή και προς τις δύο πλευρές!», ανέφερε στο Twitter ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, σχετικά με τη συνομιλία του με τον Αμερικανό ομόλογό του, Τζακ Λιού.

Το αγγλικό κείμενο του «τιτιβίσματος» του κ. Βαρουφάκη, είναι το εξής: «US Treasury Sec did indeed tell me that non agreement would damage Greece. He added that it would also damage Europe. Advice to both sides!».

Keywords
Τυχαία Θέματα