Προθεσμία δύο ημερών στην Αθήνα

Tην ερχόμενη Δευτέρα θα επαναληφθούν οι εργασίες του EuroWorking Group δίνοντας περιθώριο δύο ημερών στην Αθήνα προκειμένου να διευθετηθούν οι τελευταίες εκκρεμότητες για το πακέτο μέτρων, ενώ ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο έκτακτης τηλεδιάσκεψης του Eurogroup την ερχόμενη Τετάρτη, εφόσον επιτευχθεί η συμφωνία με την τρόικα.

Αντίθετη εξακολουθεί να παραμένει η ΔΗΜΑΡ στις αλλαγές στα εργασιακά  ζητώντας την απόσυρση των αξιώσεων της τρόικας. Παρεμβάσεις σε 4 τομείς του πακέτου μέτρων ζητεί το ΠΑΣΟΚ. Εν τω μεταξύ, την απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει στην κατάθεση του πακέτου των μέτρων στη Βουλή , υπογράμμισε ο Υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, προσθέτοντας ότι η ψήφιση στη Βουλή θα γίνει σε ένα άρθρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα μέτρα για τη λήψη της δόσης των 31,5 δισ. ευρώ αναμένεται την ερχόμενη εβδομάδα, από την Τετάρτη έως και την Παρασκευή.

Εν τω μεταξύ, χωρίς νομοθετική εργασία την επόμενη Τετάρτη και Πέμπτη θα είναι η Ολομέλεια της Βουλής, εν αναμονή του πακέτου των μέτρων, όπως προκύπτει από την ημερήσια διάταξη των εργασιών της Ολομέλειας που οριστικοποιήθηκε από τη διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής.

Σε ό,τι αφορά τη συζήτηση της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το πρώτο μνημόνιο, ο πρόεδρος της Βουλής, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, είπε ότι βρίσκεται σε συνεννόηση με τους πολιτικούς αρχηγούς και κυρίως με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο, ο οποίος αυτές τις ημέρες απουσιάζει στο εξωτερικό, προκειμένου η συζήτηση να διεξαχθεί το συντομότερο δυνατό.

 

Keywords
Τυχαία Θέματα