«Προτεραιότητα η 6η δόση»

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος τόνισε ότι προτεραιότητα για τη χώρα μας είναι η εκταμίευση της έκτης δόσης. Ο υπουργός Οικονομικών, έστειλε μήνυμα αισιοδοξίας, αν και χαρακτήρισε δραματική την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Ελλάδα.

Αναφερόμενος στο δεύτερο πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας, σημείωσε πως ο στόχος είναι το νέο PSI

(πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων) να ολοκληρωθεί στις αρχές του 2012.

«Μπορούμε όλοι υπό συνθήκες εθνικής ενότητας να ξεπεράσουμε την κρίση, να εφαρμόσουμε ένα δύσκολο πρόγραμμα με θυσίες, που ανοίγει όμως μια προοπτική» είπε ο κ. Βενιζέλος και παραδέχθηκε πως «οι συνθήκες είναι πάρα πολύ δύσκολες. Έχουμε φτάσει στο όριο να διαρραγεί τελείως η συνοχή της κοινωνίας μας. Δεν θα αφήσουμε να γίνει αυτό».

Στη συνέχεια ο υπουργός Οικονομικών πρόσθεσε ότι «μπορούμε όλοι μαζί, με δίκαιη κατανομή των βαρών, με αποκατάσταση αδικιών και ανισοτήτων, να βγάλουμε τη χώρα από τη δραματική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει».

Όσον αφορά τη κυβέρνηση που συγκροτήθηκε είπε πως «ο ελληνικός πολιτικός πολιτισμός αρχίζει να γράφει μια άλλη σελίδα». Όπως ανέφερε τα κόμματα που συμμετέχουν ανέλαβαν μια «μεγάλη φιλόδοξη και απαιτητική πρωτοβουλία: να μετατρέψουμε τη δυσαρέσκεια την οργή, σε θετική δύναμη ελπίδας και αισιοδοξίας».

Keywords
Τυχαία Θέματα