Πρόταση-πακέτο για το χρέος

Πρόταση - πακέτο για το χρέος, επιδιώκοντας «ενιαία συμφωνία», αναμένεται να παρουσιάσει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε Μέρκελ, Ολάντ και Γιούνκερ με τους οποίους θα συναντηθεί στο περιθώριο της Συνόδου αύριο και μεθαύριο στη Ρίγα.Το απόγευμα στις δια ζώσης συζητήσεις του Brussels

Group η συνέχιση της διαπραγμάτευσης, ενώ οι εταίροι ψαλιδίζουν τις προσδοκίες για άμεσο κλείσιμο της συμφωνίας. Παράλληλα απορρίπτουν την ελληνική πρόταση για τον ΦΠΑ, εκτιμώντας ότι θα οδηγήσουν σε απώλεια εσόδων.


Ήδη από πηγές των δανειστών διακινούνται εναλλακτικά σενάρια για τρεις συντελεστές ΦΠΑ, με μετατάξεις προϊόντων και υπηρεσιών προς τον υψηλότερο και διατήρηση του υπερμειωμένου συντελεστή για είδη πρώτης ανάγκης. Παράλληλα επανέρχεται το σενάριο για ειδικό τέλος 0,1-0,2% στις τραπεζικές συναλλαγές, με εξαίρεση τις αναλήψεις στα ΑΤΜ, τις συναλλαγές με χρεωστικές κάρτες και τις συναλλαγές έως τα 500 ευρώ.


«Για το 2016 πάει η 13η σύνταξη προς τους χαμηλοσυνταξιούχους» είπε μιλώντας στο Mega ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Κορωνάκης.

Γαλλία και Γερμανία θέλουν σύντομα συμφωνία για την Ελλάδα, αναφέρουν τα γερμανικά ΜΜΕ. Παράλληλα, σημειώνεται ότι η Μέρκελ ασκεί πιέσεις στο κόμμα της, να αποδεχθεί ένα νέο πρόγραμμα βοήθειας της Ελλάδας. Αντίθετα με τη Μέρκελ, ο Σόιμπλε θα διακινδύνευε την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, δηλώνει στο ΑΠΕ ο συμπρόεδρος του γερμανικού αριστερού κόμματος Die Linke, Μπερντ Ρίξινγκερ. Απευθύνει έκκληση στους Γερμανούς Σοσιαλδημοκράτες να στηρίξουν την ελληνική κυβέρνηση.


«Αν δεν υπάρξει εκταμίευση, δεν έχουμε χρήματα για να πληρώσουμε τη δόση του ΔΝΤ τον Ιούνιο», δηλώνουν σήμερα σε τηλεοπτικά κανάλια οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης και Θανάσης Πετράκος.

Καθοριστικής σημασίας η συνεδρίαση της ΕΚΤ σήμερα. Πληροφορίες αναφέρουν πως θα δρομολογήσει “κούρεμα” των ενέχυρων κατά 10% υπό το βάρος των πιέσεων που ασκεί ο Γερμανός Κεντρικός Τραπεζίτης, Γενς Βάιντμαν. «Απειλητικά σενάρια για τη μελλοντική στάση της ΕΚΤ απέναντι στην Ελλάδα», γράφουν οι Financial Times, υποστηρίζοντας ότι είναι πιθανό τα 2/3 των μελών του ΔΣ να ψηφίσουν υπέρ αυτής της στάσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα