Προσπάθειες προσέγγισης Αθήνας-Βρυξελλών

Προσπάθειες προσέγγισης Αθήνας-Βρυξελλών, με παρασκηνιακές διαβουλεύσεις, σε μια ύστατη προσπάθεια για την άρση του αδιεξόδου οι οποίες εκτιμάται ότι θα οδηγήσουν σε λύση το αργότερο μέχρι την Παρασκευή. Σύμφωνα με πληροφορίες από το Μέγαρο Μαξίμου, από χθες η κυβέρνηση κάνει κινήσεις για επαφές με αρχηγούς ξένων κρατών, ενώ είναι ήδη σε ανοιχτή γραμμή με Γιούνκερ και Ρέντσι. Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρόεδρος της Κομισιόν κινείται έντονα στο παρασκήνιο, ώστε να βρει μια φόρμουλα που θα δίνει τη δυνατότητα στις εμπλεκόμενες

πλευρές να βρεθούν ξανά στο τραπέζι των διαβουλεύσεων. ΧΑ: Περιορίζονται σημαντικά οι απώλειες

Ο πρωθυπουργός θα ενημερώνει για τις εξελίξεις όποιον πολιτικό αρχηγό το επιθυμεί, δηλώνουν κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου.

«Είμαστε κοντά σε μια συμφωνία. Η δουλειά θα κλείσει με την Ελλάδα να μπορεί να εφαρμόσει το 30% του προγράμματος αντι-λιτότητας. Επίσης, λαμβάνει την ευελιξία στην εξισορρόπηση του τρέχοντος προϋπολογισμού της (όχι δηλαδή στο 4% του πλεονάσματος) και επιπλέον λαμβάνει μια παράταση τεσσάρων μηνών μέχρι να μεταβεί σε νέα συμφωνία», αναφέρει ο δημοσιογράφος του Channel 4, Πολ Μέισον, ο άνθρωπος που αποκάλυψε το έγγραφο Μοσκοβισί προς τον Γιάνη Βαρουφάκη.

«Πιστεύουμε ότι οι διαπραγματεύσεις για τη διάσωση της Ελλάδας μόλις ξεκίνησαν» αναφέρει ο αναλυτής της Citi, Steve Englander.

«Oι Γερμανοί επενδυτές είναι "χαλαροί" για ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας», δήλωσε ο πρώην Γερμανός καγκελάριος, Γκέρχαντ Σρέντερ.

Keywords
Τυχαία Θέματα