Προσοχή στα τουριστικά πακέτα

Την προσοχή των καταναλωτών εφιστά ο Συνήγορος του Καταναλωτή για την προμήθεια πακέτων μακροπρόθεσμων προϊόντων διακοπών, και τους καλεί να μην υπογράφουν συμβάσεις επιπόλαια, υπό το κράτος του αιφνιδιασμού, ώστε να αποτρέπονται παράνομες πρακτικές τουριστικών γραφείων.

Συνήθως εκπρόσωποι των τουριστικών γραφείων δημιουργούν στους υποψήφιους πελάτες την εντύπωση ότι έχουν κερδίσει ή πρόκειται να κερδίσουν δωρεάν διαμονή σε προορισμούς της επιλογής τους, υπό την προϋπόθεση ότι θα παρακολουθήσουν πρώτα κάποια ενημερωτική παρουσίαση. Εκεί τους πείθουν επιστρατεύοντας συστηματικά

διάφορες καταχρηστικές ή αθέμιτες επιχειρηματικές πρακτικές, που ρητώς απαγορεύονται από το νόμο, ώστε να υπογράψουν συμβάσεις και να προπληρώσουν το πακέτο διακοπών.


Ο Συνήγορος του Καταναλωτή Ευάγγελος Ζερβέας μιλώντας στην Καλλιόπη Ασλανίδου τόνισε ότι μετά την υπογραφή της σύμβασης, διαπιστώνεται από τους καταναλωτές ότι σε πολλές περιπτώσεις δεν υπάρχει διαθεσιμότητα στους ταξιδιωτικούς προορισμούς και τα ξενοδοχεία που επιλέγουν, και ότι δεν έχουν το δικαίωμα υπαναχώρησης.

Keywords
Τυχαία Θέματα