Προσφυγικό δράμα στο Αιγαίο

Χωρίς τέλος το προσφυγικό δράμα στο Αιγαίο. Κατά τη διαδικασία περισυλλογής προσφύγων από σκάφος στη Λέσβο, στο οποίο επέβαιναν 56 άνθρωποι, εντοπίστηκε ένα βρέφος ενός έτους χωρίς τις αισθήσεις του. Το μωρό μεταφέρθηκε στο κέντρο υγείας Καλλονής, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. 542 άνθρωποι διασώθηκαν το τελευταίο 24ωρο. Στο μεταξύ, στον Πειραιά έφτασαν
το πρωί, με δύο πλοία της γραμμής, 2845 πρόσφυγες, περίπου 200 από τους οποίους έχουν ήδη πάει στην πλατεία Βικτωρίας. Από εκεί, κάποιοι μεταφέρθηκαν στο κλειστό Γυμναστήριο Γαλατσίου.

Στην Αθήνα από σήμερα μέχρι και τη Δευτέρα ο Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, Αντόνιο Γκουτιέρες - θα επισκεφθεί και τη Λέσβο. Στη χώρα μας το απόγευμα και ο Επίτροπος Μετανάστευσης, Δημήτρης Αβραμόπουλος, όπως και ο υπουργός Εξωτερικών του Λουξεμβούργου, Ζαν Άσελμπορν - νωρίτερα θα επιβλέψουν την πρώτη μετεγκατάσταση προσφύγων από την Ιταλία στη Σουηδία, στο πλαίσιο της ΕΕ.

"Οι πρόσφυγες σε χρειάζονται", το σύνθημα εφημερίδας - οδηγού επιβίωσης για τους πρόσφυγες που εκδόθηκε από τον Α984 με την πολύτιμη αρωγή των Ελληνικών Ταχυδρομείων και της Athens Voice.

όσο η εφημερίδα όσο και το τετράπτυχο φυλλάδιο που ετοίμασε ο σταθμός μας με χρηστικές πληροφορίες και ειδήσεις, διανέμονται μέσω των ΕΛΤΑ στους χώρους υποδοχής προσφύγων, στα πλοία με τα οποία μεταφέρονται και σε κάθε σημείο προσωρινής διαμονής τους.

Καθημερινά, στις 9 το βράδυ, ο Αθήνα 9,84 μεταδίδει 15λεπτο δελτίο ειδήσεων, στην αραβική γλώσσα το οποίο αναμεταδίδεται στις 6 το πρωί.

Keywords
Τυχαία Θέματα