Η Ρωσία «δείχνει τα δόντια της»

Η Ρωσία θα αναπτύξει ένα ανθυποβρυχιακό πλοίο και ένα καταδρομικό εξοπλισμένο με πυραύλους στη Μεσόγειο για να ενισχύσει την ναυτική της παρουσία στην περιοχή, λόγω των εξελίξεων στη Συρία, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Interfax. Πηγή του γενικού επιτελείου των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων δήλωσε στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων ότι η κατάσταση επιτάσσει «να προβούμε σε ορισμένες αναπροσαρμογές» στη ναυτική μας παρουσία. Στις ΗΠΑ, 116 βουλευτές, ανάμεσά τους

και 18 Δημοκρατικοί σε επιστολή τους επισημαίνουν οτι ο πρόεδρος Ομπάμα χρειάζεται να λάβει πρώτα έγκριση από το Κογκρέσο πριν αποφασίσει στρατιωτική επέμβαση στη Συρία. Χωρίς προηγούμενη έγκριση -υπογραμμίζουν- μια τέτοια ενέργεια θα ήταν αντισυνταγματική.

Οι εξελίξεις στη Συρία αναμένεται να βρεθούν στο επίκεντρο της συνάντησης έχει αυτή την ώρα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλο.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά μίας πιθανής επέμβασης στη Συρία και στο ενδεχόμενο συμμετοχής της Ελλάδας διοργανώνει στις 7:30μμ στο Σύνταγμα το ΚΚΕ. Θα ακολουθήσει πορεία προς την Αμερικανική πρεσβεία.

Keywords
Τυχαία Θέματα