Προγράμματα κατάρτισης

Την έναρξη της διαδικασίας υποβολής προτάσεων από ιδιωτικές επιχειρήσεις και δημόσιους φορείς, για συμμετοχή σε προγράμματα κατάρτισης που θα χρηματοδοτηθούν από τον Λογαριασμό Απασχόλησης και Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΛΑΕΚ), ανακοίνωσε ο ΟΑΕΔ.

Η διαδικασία κατάρτισης μπορεί να γίνει είτε εσωτερικά, εντός των επιχειρήσεων, είτε μέσω της αξιοποίησης των Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης. Τα προγράμματα κατάρτισης

μπορούν να έχουν διάρκεια έως 100 ώρες και οι εργαζόμενοι που θα συμμετέχουν σε αυτά θα αμείβονται με 5 ευρώ την ώρα, εκτός και αν είναι ανάπηροι, οπότε η αμοιβή τους αυξάνεται στα 7 ευρώ την ώρα.

Ο ΟΑΕΔ δίνει χρονικό περιθώριο έως τις 20.12.2014 για να υποβληθούν προτάσεις και να πραγματοποιηθούν προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης με την χρήση των κονδυλίων του ΛΑΕΚ. Συνολικά, ο Οργανισμός πρόκειται να διαθέσει 65.000.000 ευρώ για τέτοια προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης.

Προϋπόθεση για τις επιχειρήσεις που θα συμμετάσχουν στα προγράμματα αυτά, είναι να μην απολύσουν εργαζόμενους, όσο διάστημα θα βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαδικασίες κατάρτισης. Στην περίπτωση που μια επιχείρηση ακυρώσει κάποιο πρόγραμμα κατάρτισης τότε ο ΟΑΕΔ δεν αποπληρώνει το κόστος του προγράμματος.

Επίσης, όσες επιχειρήσεις δεν καταβάλλουν το αντίτιμο στους καταρτιζόμενους, τότε θα αποκλείονται από μελλοντικά προγράμματα του ΛΑΕΚ για χρονικό διάστημα από ένα έως τρία χρόνια.

Επιμέλεια: Δημήτρης Κωστάκος

Keywords
Τυχαία Θέματα