Προφυλακιστέος μόνο ο Γιάννης Λαγός

Προφυλακιστέος για διεύθυνση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση κρίθηκε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Γιάννης Λαγός. Σύμφωνα με την απόφαση της δικαιοσύνης οι βουλευτές Ηλίας Κασιδιάρης, Νίκος Μίχος και Ηλίας Παναγιώταρος αφέθηκαν ελεύθεροι με την επιβολή του περιοριστικού όρου της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα. Στον Η. Κασιδιάρη

επιπλέον επιβλήθηκε χρηματική εγγύηση 50.000 ευρώ. Σε βάρος του Γιάννη Λαγού τα στοιχεία από καταγραφές τηλεφωνικών συνομιλιών και κλήσεων που σχετίζονται με το περιστατικό της δολοφονίας στο Κερατσίνι φέρονται να είναι συντριπτικά.

Και οι τέσσερις βουλευτές, όπως και ο γενικός γραμματέας του κόμματος Νίκος Μιχαλολιάκος, που θα απολογηθεί το απόγευμα, αλλά και ο βουλευτής Επικρατείας Χρήστος Παππάς που απολογείται αύριο, αντιμετωπίζουν την κατηγορία της ένταξης σε εγκληματική οργάνωση και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Στις μαραθώνιες απολογίες τους ενώπιον των ανακριτών ο Ηλίας Κασιδιάρης έκανε λόγο για πολιτική δίωξη, ανέφερε ότι δεν υπάρχει καμία συνομιλία του μεταξύ των μαγνητοφωνημένων, ο Ηλίας Παναγιώταρος χαρακτήρισε αστείο το κατηγορητήριο, το οποίο στηρίχθηκε σε ψευδομάρτυρες, ο Γιάννης Λαγός, υποστήριξε πως ουδέποτε ίσχυε το καταστατικό βάσει του οποίου σχηματίστηκε το κατηγορητήριο, ενώ ο Νίκος Μίχας, υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι στα κεντρικά γραφεία της οργάνωσης δεν γνώριζαν απολύτως τίποτα για το περιστατικό στο Κερατσίνι.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα