Προφυλακιστέος και ο Αχ. Φλώρος

O επιχειρηματίας Αχιλλέας Φλώρος  είναι ο δεύτερος κατηγορούμενος για την υπόθεση των παρόχων ηλεκτρικής ενέργειας Energa - Hellas Power που οδηγείται στη φυλακή αφού μετά την απολογία του διατάχθηκε η προσωρινή του κράτηση με ομόφωνη απόφαση του ανακριτή διαφθοράς Σπ. Γεωργουλέα και του αρμόδιου ανακριτή.

Χθες προφυλακίστηκε ο επιχειρηματίας Χαράλαμπος Σμυρλιάδης, ενώ τώρα απολογείται στον ανακριτή ο Αριστείδης Φλώρος (γιός του
έτερου κατηγορούμενου).

Αργότερα την πόρτα του ανακριτή θα περάσει και ο Στέφανος Σιαφάκας, ενώ το Σάββατο ο Βασίλης Μηλιώνης.

Οι υπεύθυνοι των εταιρειών Energa και Hellas Power, συνελήφθησαν έπειτα από ένταλμα που εκδόθηκε σε βάρος τους για τα αδικήματα της λαθρεμπορίας και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα μετά τις συμπληρωματικές ποινικές διώξεις που άσκησε η εισαγγελέας Πόπη Παπανδρέου.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο από την υπόθεση έχει ζημιωθεί  το ελληνικό Δημόσιο με 200 εκατομμύρια ευρώ αφού παρότι εισέπρατταν το χαράτσι για λογαριασμό της ΔΕΗ δεν απέδιδαν στη ΔΕΗ το τίμημα το οποίο έπαιρναν. Στη δικαιοσύνη έφτασαν και νέα  που φέρονται να δείχνουν λογαριασμούς και εταιρείες  που  διατηρούσαν οι εμπλεκόμενοι σε Κύπρο, Ντουμπάι, Χονγκ-Κονγκ, Ελβετία και Σιγκαπούρη.
Πηγή:www.capital.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα