Κλιμακώνεται η προεκλογική πόλωση

Εν μέσω εντεινόμενης αντιπαράθεσης, ανακοινώνονται σήμερα τα ψηφοδέλτια Επικρατείας των περισσοτέρων κομμάτων, ενώ συνεχίζεται η προεκλογική τους δραστηριότητα.

Διήμερη περιοδεία σε Ήπειρο και Αιτωλοακαρνανία ξεκινά από σήμερα ο Αντώνης Σαμαράς. Στις 7.00 το απόγευμα θα μιλήσει στα Ιωάννινα. Εν τω μεταξύ, εν αναμονή της παρουσίασης του

ψηφοδελτίου Επικρατείας της ΝΔ, ο στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού Χρύσανθος Λαζαρίδης, μιλώντας στο ΜΕΓΚΑ ανακοίνωσε ότι δεν θα είναι υποψήφιος. Επικεφαλής θα είναι ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών Θεόδωρος Φορτσάκης.
«Δεν υπάρχει περιθώριο σχηματισμού κυβέρνησης μεγάλου συνασπισμού. Δεν υπάρχει ωριμότητα από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ για σοβαρό και υπεύθυνο κυβερνητισμό. Έχουμε χαοτική διαφορά ιδεολογίας και πολιτικής προσέγγισης», τόνισε στον Αθήνα 984 ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Τη λίστα με τους 12 υποψηφίους του ΣΥΡΙΖΑ στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας αποφασίζει ο Αλέξης Τσίπρας. Μόνο η υποψηφιότητα του εκπροσώπου Τύπου Πάνου Σκουρλέτη έχει κλείσει σε εκλόγιμη θέση, ενώ πληροφορίες φέρουν τον ακαδημαϊκό, Κωνσταντίνο Τσουκαλά να τίθεται επικεφαλής του ψηφοδελτίου.
Έμμεση αναφορά σε δημοψήφισμα από τον υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτη Κουρουμπλή, μέσω του Αθήνα 984. “Θα πάμε σε μία διαπραγμάτευση που πρέπει να μας δώσουν τα περιθώρια οι δανειστές για να γίνει. Αν δεν προκύψει θα το κρίνει ο ελληνικός λαός. Η θα πρέπει να παραιτηθούμε ή θα πρέπει να αποφασίσει ο ελληνικός λαός” δήλωσε ο κ. Κουρουμπλής.

Στο ΠΑΣΟΚ, επίσης εντός της ημέρας ανακοινώνεται το ψηφοδέλτιο Επικρατείας με επικεφαλής τον Γιώργο Φλωρίδη και συμμετέχοντες τους Παναγιώτη Ρήγα, Νίκο Μπίστη και ΚυριάκοΠιερρακάκη, ενώ στις 6.30 το απόγευμα ο Ευάγγελος Βενιζέλος μιλά σε συνδικαλιστικά στελέχη του κόμματο

Ο συγγραφέας Βασίλης Βασιλικός πρόκειται να ηγηθεί του ψηφοδελτίου Επικρατείας της συνεργασίας της ΔΗΜΑΡ με την Πράσινη Αλληλεγγύη, ενώ όσον αφορά τους ΑΝΕΛ επικεφαλής θα είναι ο Τέρενς Κουίκ. «Η εξαθλίωση της μεσαίας τάξης, η διάλυση του επιπέδου ζωής και επιβίωσης των συνταξιούχων, η τεράστια ανεργία με την πολιτική της εσωτερικής υποτίμησης, πρέπει να σταματήσουν στις 25 Ιανουαρίου» τόνισε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, ο οποίος επισκέφθηκε τη Βαρβάκειο Αγορά.

Στις 12.00 σε συνέντευξη τύπου στη Λάρισα, ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης θα ανακοινώσει το ψηφοδέλτιο Επικρατείας

Στη Λαμία θα μιλήσει στις 6.00 το απόγευμα ο Γιώργος Παπανδρέου. Ψηλά στη λίστα του Επικρατείας για το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών αναμένεται να είναι ο Ηλίας Κικίλιας, πρώην διοικητής του ΟΑΕΔ.

Keywords
Τυχαία Θέματα