Προειδοποίηση Λέτα προς την κεντροδεξιά

Τα 2,75 τρισεκατομμύρια ευρώ έφθασε το δημόσιο χρέος της Ιταλίας τον Ιούνιο, σημειώνοντας αύξηση σε σχέση με τον Μάιο κατά 600 εκατομμύρια ευρώ.

Όπωςαναφέρουν ιταλικά μέσα ενημέρωσης, η αύξηση αυτή οφείλεται εν μέρει στην συμμετοχή της χώρας στα προγράμματα οικονομικής βοήθειας προς κράτημέλη της ευρωζώνης που προσπαθούν να αντιμετωπίσουν την βαθιά οικονομική

κρίση που διέρχονται.

Θετικόμήνυμα πάντως θεωρείται η συνεχιζόμενη μείωση της διαφοράς απόδοσης των ομολόγων του ιταλικού και του γερμανικού δημοσίου. Το λεγόμενο σπρεντ διαμορφώθηκε σήμερα στις 247 μονάδες βάσης, το χαμηλότερο επίπεδοτων τελευταίων δυο ετών.

Στο μεταξύ ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Ενρίκο Λέτα , από το Αζερμπαϊτζάν όπουπραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη, ερωτηθείς για τα προβλήματα που συνδέονται με την καταδίκη του Σίλβιο Μπερλουσκόνι από τον ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο της χώρας, δήλωσε ότι «η κυβέρνησή μου ασχολείται με το συμφέρον και τα προβλήματα των Ιταλών και τίποτα απολύτως δεν πρόκειται να αποσπάσει την προσοχή της».

ΟΛέτα επίσης απηύθυνε μήνυμα προς όλες τις πολιτικές δυνάμεις που υποστηρίζουν την κυβέρνησή του: «αν δεν μας επιτραπεί να συνεχίσουμε το έργο μας, όλοι οι συμπατριώτες μας θα βρεθούν αναγκασμένοι να πληρώσουντον Σεπτέμβριο φόρο για την κύρια κατοικία τους», διεμήνυσε ο κεντροαριστερός πρωθυπουργός της Ιταλίας.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα