Προειδοποιεί το Κογκρέσο για τη Συρία

Τον κίνδυνο, ενδεχόμενη στρατιωτική επέμβαση των ΗΠΑ στη Συρία, να μετατραπεί σε όλεθρο ακόμη και για τις ειδικές δυνάμεις των ΗΠΑ, επισημαίνει ο αρχηγός του αμερικανικού Γενικού Επιτελείου στρατηγός Μάρτιν Ντέμπσι με επιστολή του προς το Κογκρέσο.

Ο στρατηγός Ντέμπσι αναφέρεται στο ενδεχόμενο ανάπτυξης «χιλιάδων μελών των ειδικών δυνάμεων και άλλων χερσαίων δυνάμεων, για επιθέσεις και για την περιφρούρηση της ασφάλειας των περιοχών στις
οποίες βρίσκονται τα χημικά όπλα της χώρας».

Στην περίπτωση που ο συριακός στρατός «στριμωχθεί» από τις αμερικανικές δυνάμεις, τι ή ποιος θα εμποδίσει τον Άσαντ να κάνει χρήση του χημικού οπλοστασίου του διαθέτει; Αυτή είναι μία από τις ερωτήσεις που απευθύνει ο Στρατηγός Ντέμπσι, στα μέλη της Επιτροπής Άμυνας του Κογκρέσου.

Ο αρχηγός των αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων, αποποιείται των ευθυνών του και προειδοποιεί, ότι μία στρατιωτική επέμβαση στη Συρία είναι καθαρά πολιτική.

«Η απόφαση ν' αποσταλούν Αμερικανοί στρατιώτες στη Συρία είναι μια πολιτική απόφαση, την οποία το έθνος μας έχει εμπιστευτεί στους πολιτικούς ηγέτες του», τονίζει ο Αμερικανός στρατηγός. Επίσης, ο Αμερικανός στρατιωτικός ηγέτης, προειδοποιεί για τα σοβαρά πολιτικά, διπλωματικά, αλλά και κυρίως στρατιωτικά προβλήματα που θα προκύψουν στις σχέσεις των ΗΠΑ με τη Ρωσία, την Κίνα και το Ιράν, στην περίπτωση που η αμερικανική Κυβέρνηση, αποφασίσει τη στρατιωτική δράση στη Συρία.

«Από τη στιγμή που θα δράσουμε, θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι για τη συνέχεια. Θα είναι δύσκολο να αποφύγουμε μια μεγαλύτερη εμπλοκή», προειδοποιεί ο Ντέμπσι, εννοώντας πώς θα πρέπει να σταλούν χερσαίες δυνάμεις. Και στην περίπτωση αυτή το τίμημα θα είναι αρκετά μεγάλο.

«Μια τέτοια επιλογή, που θα απαιτούσε εκατοντάδες πλοία και αεροσκάφη, θα κόστιζε, ανάλογα και με τη διάρκειά της, δισεκατομμύρια δολάρια», υπογραμμίζει στην επιστολή του, ο αρχηγός των αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Χρήστος Καπούτσης
Keywords
Τυχαία Θέματα