Πρέμιερ Λιγκ: Σίτι 44 χρόνια μετά...

Το γκολ του Βινσέντ Κομπανί έκρινε το μεγάλο ντέρμπι του Μάντσεστερ. Η γηπεδούχος Σίτι επικράτησε με 1-0 της Γιουνάιτεντ και είναι πιο κοντά απο ποτέ για την κατάκτηση του τίτλου. Για το πρώτο πρωτάθλημα έπειτα απο το 1968.Ουσιαστικά η κορυφή στην Πρέμιερ άλλαξε χρώμα για 11η φορά φέτος και οι παίκτες του Ρομπέρτο Μαντσίνι βρίσκονται εκεί στο πιο κρίσιμο σημείο. Απομένουν μόλις δύο αγωνιστικές πριν το τέλος.Έχουν 83 βαθμούς (όσους και η Γιουνάιτεντ) αλλά είναι εκείνοι που κερδίζουν τον τίτλο και στην ισοβαθμια (έχουν καλύτερο συντελεστή
γκολ με +8). Το χρυσό γκολ πέτυχε ο κεντρικός αμυντικός, Βινσέντ Κομπανί, στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους μετά από εκτέλεση κόρνερ του Νταβίδ Σίλβα.

Αυτή είναι η 4η φορά στην ιστορία της Πρέμιερ Λιγκ, που δύο ομάδες μπαίνουν στις τελευταίες δύο... στροφές ισόβαθμες, με την Γιουνάιτεντ να εμπλέκεται σε όλες και να κατακτά το πρωτάθλημα και τις 3 προηγούμενες! Στο μεταξύ την τελευταία φορά που ο τίτλος κρίθηκε στην ισοβαθμία ήταν τη σεζόν 1988-89, όταν η Άρσεναλ κατέκτηση τον τίτλο, με την Λίβερπουλ να μένει 2η.

Η Σίτι την Κυριακή "ταξιδεύει" στο Νιούκαστλ για μια αναμέτρηση που εν πολλοίς θα κρίνει τον τίτλο. Την τελευταία αγωνιστική υποδέχεται την ΚΠΡ. Η Γιουνάιτεντ από την άλλη θα υποδεχθεί την Σουόνσι σε 6 μέρες, πριν ταξιδέψει και αυτή στον αγγλικό βορρά για το παιχνίδι με την Σάντερλαντ για την 38η αγωνιστική.

Μάντσεστερ Σίτι (Ρομπέρτο Μαντσίνι): Χαρτ, Ζαμπαλέτα, Κλισί, Κομπανί, Λέσκοτ, Μπάρι, Γιάγια Τουρέ, Σίλβα (82' Ρίτσαρντς), Νασρί (90' Μίλνερ), Τέβες (68' Ντε Γιόνγκ), Αγουέρο.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Αλεξ Φέργκιουσον): Ντε Χέα, Σμόλινγκ, Εβρά, Φέρντιναντ, Τζόουνς, Κάρικ, Σκόουλς (78' Βαλένθια), Νάνι (83' Γιάνγκ), Γκιγκς, Παρκ (58' Γουέλμπεκ), Ρούνεϊ.
Keywords
Τυχαία Θέματα