Πόποβιτς-Τσάντλερ τα βραβεία

Ο τεχνικός των Σαν Αντόνιο Σπερς, Γκρεγκ Πόποβιτς, αναδείχθηκε ως ο καλύτερος προπονητής στο αμερικάνικο επαγγελματικό πρωτάθλημα μπάσκετ για την εφετινή σεζόν. Υπό την καθοδήγησή του, η ομάδα του Τέξας κατέγραψε το καλύτερο ρεκόρ της κανονικής περιόδου στην απαιτητική και πολύ δύσκολη Δυτική Περιφέρεια (50 νίκες-16 ήττες) και προκρίθηκε για 17η συνεχή χρονιά στα πλέι οφ. Να σημειωθεί ότι ο Σπερς είχαν το ίδιο ρεκόρ με το Σικάγο, όμως έχασαν την πρώτη θέση από τους Μπουλς λόγω χαμηλότερου μέσου όρου στη διαφορά πόντων μεταξύ νικών ηττών (8.2 έναντι 7.2).

Ο Πόποβιτς, που ανέλαβε το Σαν

Αντόνιο το 1996 κερδίζοντας από τότε 4 πρωταθλήματα, είχε λάβει την ίδια διάκριση και το 2003. Στην ψηφοφορία, στην οποία συμμετείχαν 119 αθλητικοί συντάκτες από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά, ο κόουτς των «σπιρουνιών» έλαβε 77 ψήφους.

Αντίστοιχα, ο σέντερ της Νέας Υόρκης, Τάισον Τσάντλερ, ανακηρύχθηκε κορυφαίος αμυντικός του πρωταθλήματος και έγινε ο πρώτος αθλητής στην ιστορία των Νικς που κερδίζει το βραβείο αυτής της κατηγορίας. Ο Τσάντλερ ολοκλήρωσε την κανονική περίοδο καταγράφοντας μέσο όρο 11.3 πόντων, 9.9 ριμπάουντ και 1.4 μπλοκ ανά αγώνα.

Keywords
Τυχαία Θέματα