Πολύνεκρα επεισόδια στο Μεξικό

Τρεις πολίτες των ΗΠΑ ήταν ανάμεσα στα θύματα των οπλοφόρων οι οποίοι επιτέθηκαν σε λεωφορεία στην ανατολική μεξικανική πολιτεία Βερακρούς, σύμφωνα με το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Οι τρεις αμερικανοί υπήκοοι ταξίδευαν για τα Χριστούγεννα όταν μαζί με άλλους τέσσερις επιβάτες ενός λεωφορείου δολοφονήθηκαν την Πέμπτη, όπως ανέφεραν αξιωματούχοι και μεξικανικά ΜΜΕ
την Κυριακή. Πέντε ένοπλοι σκοτώθηκαν σε ανταλλαγή πυρών με άνδρες των υπηρεσιών ασφαλείας.

Το κίνητρο της επίθεσης στα λεωφορεία παραμένει ακόμη άγνωστο.

Το επεισόδιο ήταν ένα από τα πολλά της ημέρας στην Βερακρούς, όπου το τελευταίο διάστημα έχουν αυξηθεί τα επεισόδια βίας που αποδίδονται στα καρτέλ των ναρκωτικών. Την Παρασκευή βρέθηκαν 10 σοροί ανθρώπων που είχαν βασανιστεί.

Στην περιοχή εξελίσσεται μια σύγκρουση ανάμεσα στις συμμορίες των Zetas και του καρτέλ του Κόλπου. Οι Σέτας είχαν δημιουργηθεί από πρώην μέλη των ειδικών δυνάμεων αρχικά ως εκτελεστές, αλλά ανεξαρτητοποιήθηκαν τα τελευταία χρόνια.

Πάνω από 45.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στο Μεξικό από τον Δεκέμβριο του 2006 σε επεισόδια που συνδέονται με το οργανωμένο έγκλημα παρά την ανάπτυξη δεκάδων χιλιάδων ανδρών του στρατού σε αστυνομικό ρόλο.
Keywords
Τυχαία Θέματα