Πολικό ψύχος στην Ευρώπη

Το πρωτοφανές πολικό ψύχος που πλήττει την Ευρώπη τις τελευταίες ημέρες έχει στερήσει τη ζωή σε 260 ανθρώπους, προκαλώντας παράλληλα σοβαρά προβλήματα στις συγκοινωνίες.
Ακυρώθηκαν  αεροπορικά δρομολόγια στη Βρετανία, η Γερμανία  μετρά την υψηλότερη νυχτερινή θερμοκρασία στους μείον έξι βαθμούς και η  Ρώμη ντύθηκε στο πιο έντονο λευκό της για δυόμισι δεκαετίες.

Κλειστό τo Κολοσσαίο για τους τουρίστες. Η αιώνια Πόλη ζει το βαρύτερο χειμώνα των τελευταίων δυόμισι

δεκαετιών.

Το κρύο έχει αποδειχθεί φονικό σε αρκετές χώρες της ανατολικής Ευρώπης, με την Ουκρανία να μετρά ήδη 122 νεκρούς από το ψύχος και τη Σερβία να κηρύσσει κατάσταση έκτακτης ανάγκης μετά την αδιάλειπτη χιονόπτωση των τελευταίων δύο ημερών.

Στη Βρετανία, το αεροδρόμιο Χίθροου του Λονδίνου ανακοίνωσε πως θα ακυρωθεί περίπου μία στις τρεις πτήσεις σήμερα, καθώς το χιόνι και ο παγετός προβλέπεται να συνεχιστούν έως το βράδυ.

Οι αρκτικές θερμοκρασίες συνεχίζονται επίσης και στη Γερμανία, με τον υδράργυρο να βυθίζεται  τη νύχτα σε αρκετές περιοχές ακόμη και κάτω από τους -20 βαθμούς Κελσίου.

Δύσκολη η κατάσταση και στην Πολωνία, όπου τουλάχιστον 45 άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους από το ξέσπασμα της κακοκαιρίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα