Πόλη θάφτηκε κάτω από τον πάγο στη Σιβηρία

Ένας αγωγός του νερού έσπασε στην πόλη Ντουτίνκα της κεντρικής Σιβηρίας, στη Ρωσία, με αποτέλεσμα το νερό να μετατραπεί σε πάγο, λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών, καλύπτοντας τους δρόμους.Ακραία καιρικά φαινόμενα έπληξαν την πόλη τις προηγούμενες ημέρες, με τη θερμοκρασία να πέφτει κάτω από τους -40 βαθμούς κελσίου όταν δύει ο ήλιος.

Οι κάτοικοι έμειναν χωρίς ρεύμα, νερό και θέρμανση, ενώ ένας αγωγός νερού «έσκασε», με τους δρόμους να μετατρέπονται σε ένα απέραντο παγοδρόμιο και την περιοχή

να κηρύσσεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Εντυπωσιακές εικόνες που είδαν το φως της δημοσιότητας μέσα από ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης, δείχνουν αυτοκίνητα να είναι καλυμμένα από πάγο και σταλακτίτες να κρέμονται από τα κτήρια, σε ένα τοπίο που θυμίζει κατάψυξη.

Ο εκπρόσωπος των τοπικών αξιωματούχων Ευγκέν Γκερασίμοφ ανέφερε στον Τύπο της Σιβηρίας: «Όποιος έχει αμφιβολία για το πόσο κρύο επικρατεί εδώ, ας δει τις φωτογραφίες. Ακόμα και οι σωλήνες του ζεστού νερού πάγωσαν και το νερό που πλημμύρισε την πόλη μετετράπη σε στερεό σώμα».

Η πόλη Ντουτίνκα έχει περίπου 22 χιλιάδες κατοίκους και βρίσκεται στο Κράι Κρασνογιάρσκ, ομοσπονδιακό υποκείμενο της Ρωσίας, κοντά στον Αρκτικό Ωκεανό, με τη θερμοκρασία στο παρελθόν να έχει φτάσει ακόμη και τους -56,7 βαθμούς κελσίου.

ΠΗΓΗ: naftemporiki.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα