Πόλεις του Μέλλοντος

Κάθε εβδομάδα σε όλο τον κόσμο, ένα εκατομμύριο άνθρωποι μετακινούνται προς μιαν πόλη. Με αυτό το ρυθμό, το 70% των ανθρώπων θα είναι πλέον αστοί ως το 2050.

Αλλά ποια είναι η πόλη του αύριο; Ποια θα είναι τα κύρια κοινωνικά, πολιτικά, οικονομικά και περιβαλλοντικά κριτήρια;

Το 2050, το 80% του παγκόσμιου πληθυσμού θα ζει σε πόλεις. Μέχρι τότε, ο αριθμός θα αυξηθεί κατά 3 δισεκατομμύρια ευρώ, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό 9 δισεκατομμύρια στόματα για να τραφούν. Θα πρέπει να καλλιεργηθούν 10 δισεκατομμύρια στρέμματα γης για την αντιμετώπιση των παγκόσμιων διατροφικών
αναγκών. Παρόλο που σήμερα το 80% της χρησιμοποιούμενης γεωργικής έκτασης διατίθεται σε καλλιέργειες προς κατανάλωση, τίθεται το ερώτημα της διατηρησιμότητας των τρεχουσών γεωργικών μοντέλων.

Ο στόχος της «κάθετης γεωργίας» (Vertical Farming) δεν σχετίζεται με την οριζόντια επέκταση της γεωργίας, αλλά της κάθετης επέκτασης της λεγόμενης και υπέργειας απαγορεύοντας τη χρήση των καταστροφικών χηνικών, που χρησιμοποιούνται ακόμη και σήμερα στην παραδοσιακή καλλιέργεια.

Το Speed Farming είναι ένα παιχνίδι που βοηθά στην κατανόηση διαχείρισης μιας κάθετης φάρμας με σκοπό την ευαισθητοποίηση στον χώρο ανάπτυξης των νέων τεχνολογιών, για να κάνει τη βιώσιμη την όλο και αυξανόμενη αστική διαβίωση.

Στόχος του παιχνιδιού: η διαχείριση μιας κάθετης φάρμας και η συγκομιδή αρκετής τροφής για την κάλυψη των αναγκών των αστών. Βασική αρχή είναι η έγκαιρη συγκέντρωση των αγαθών σε συνδυασμό με τη διαχείριση των πόρων που χρειάζονται για την παραγωγή.

Πηγή: ARTE
Keywords
Τυχαία Θέματα