Ποιος οφείλει τι και σε ποιον;

Ευρωζώνη χρέος, ένα ενδιαφέρον site, του BBC που ανανεώνεται διαρκώς και μας πληροφορεί ποιός χρωστάει τι και σε ποιόν...

Ένας κύκλος που παρουσιάζει το bbc του κόσμου.

Τα βέλη δείχνουν πόσα χρήματα οφείλει κάθε χώρα σε τράπεζες σε άλλες χώρες.Η απόσταση του βέλους από τον οφειλέτη στον πιστωτή

είναι ανάλογη με τα χρήματα που οφείλονται από τα τέλη Ιουνίου του 2011. Τα χρώματα που αποδίδεται είναι ένας πρόχειρος οδηγός για το πόσοδείχνει το ακαθάριστο χρέος ορισμένων από τους κύριους παίκτες στην ευρωζώνη, καθώς και άλλες μεγάλες οικονομίες «έχει μπλέξει» η κάθε χώρα.

http://www.bbc.co.uk/news/business-15748696

Τα δεδομένα της Τράπεζας Διεθνών Διακανονισμών, εκπροσωπούνται στο διάγραμμα από τα αναλογικά βέλη και δείχνει ποιες είναι οι τράπεζες σε μία χώρα που οφείλουν από τους οφειλέτες - τόσο την κυβέρνηση όσο και τον ιδιωτικό - σε μια άλλη χώρα. Δεν περιλαμβάνει τα μη τραπεζικά χρέη. Εμφανίζονται μόνο οι βασικοί οφειλέτες της ευρωζώνης και «οι από πάνω» πιστωτές τους. Παρά το γεγονός ότι η Κίνα είναι γνωστό ότι κατέχει ευρωπαϊκό χρέος, δεν υπάρχουν πλήρη στοιχεία.

Το συνολικό ακαθάριστο εξωτερικό χρέος έχει ληφθεί από τα τελευταία στοιχεία 2011 της Παγκόσμιας Τράπεζας / ΔΝΤ και περιλαμβάνει όλες τις οφειλές στο εξωτερικό, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που οφείλονται από τις κυβερνήσεις, νομισματικές αρχές, τις τράπεζες και τις εταιρείες.Το ακαθάριστο εξωτερικό χρέος του κατά κεφαλήν πληθυσμού υπολογίζεται με βάση τα τελευταία στοιχεία για τον πληθυσμό των Ηνωμένων Εθνών.

Keywords
Τυχαία Θέματα