Ποίηση από τον Luis Gómezbeck

Η ελληνόφωνη ποιητική συλλογή «Άνθος και Γαλήνη», του Μεξικάνου, δημοσιογράφου και φωτορεπόρτερ, Luis Gómezbeck παρουσιάζεται απόψε στις 20.00 στην Πρεσβεία του Μεξικού, στην Πλατεία Φιλικής Εταιρείας 14, στο Κολωνάκι από τον Σύλλογο Μεξικάνων Καλλιτεχνών και Διανοουμένων στην Ελλάδα «BALAM»

Η έκδοση είναι δίγλωσση (ελληνικά-ισπανικά) και περιλαμβάνει 31 ποιήματα γραμμένα στην Ελλάδα κατ’ ευθείαν στα ελληνικά από τον ποιητή και

μεταφρασμένα στα ισπανικά από τη φιλόλογο Jocelyn Hernández Camacho. Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Άπαρσις.

Μιλούν για το βιβλίο η φιλόλογος και γλωσσολόγος Πηνελόπη Καμπάκη Βουγιουκλή και ο ηθοποιός και ραδιοφωνικός παραγωγός Νίκος Αϊβαλής. Απαγγέλει ο ίδιος ο ποιητής και συνοδεύει στο πιάνο ο μουσικός Παναγιώτης Παπανικολάου. Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Πρεσβείας του Μεξικού στην Αθήνα, της Αστικής Πολιτιστικής Εταιρείας «la Melena del Huachinango» και των Εκδόσεων Άπαρσις.

Ο ποιητής δηλώνει για το βιβλίο του: «Η μητρική μου γλώσσα είναι η ισπανική, όμως, όλα τα ποιήματα αυτής της συλλογής γράφτηκαν στην ελληνική. Συναισθήματα, βιώματα και στοχασμοί, όχι μόνο από την αναγέννησή μου στην Ελλάδα, αλλά και από παλαιότερες γεννήσεις μου. Μητρική γλώσσα δεν είναι μόνο αυτή που σε μαθαίνει να μιλάς, αλλά κι αυτή που σου βρίσκει λέξεις για να μιλήσεις».

Ο Luis Gómezbeck μίλησε στην Ελευθερία Πάντζίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα