Πιθανή νοθεία καυσίμων στις Ένοπλες Δυνάμεις

Νοθευμένα καύσιμα χρησιμοποιούν οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας μας; Θα πρόκειται για το μεγαλύτερο πολιτικό και  οικονομικό σκάνδαλο της μεταπολιτευτικής περιόδου, εφόσον αποδειχτούν αληθινές οι βαρύτατες καταγγελίες του πρώην Αντιπροέδρου της Βουλής, υπουργού και νυν γγ Διαφάνειας Γιώργου Σούρλα.

Περίπου 3 δισεκατομμύρια ευρώ το χρόνο καρπώνονται τα «βρώμικα» κυκλώματα που προμηθεύουν με νοθευμένα καύσιμα το Στράτευμα. Η εξοικονόμηση αυτών των χρημάτων, θα ήταν αρκετή για να σωθούν μισθοί και συντάξεις

από τις σκληρές περικοπές.

Εφόσον αποδειχθούν τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει ο Γιώργος Σούρλας σε έναν ογκώδη φάκελο, για λαθρεμπόριο καυσίμων στις Ένοπλες Δυνάμεις και τον οποίο διαβίβασε στον εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος Γρηγόρη Πεπόνη, τότε οι ευθύνες για τις πολιτικές και στρατιωτικές ηγεσίες που το επέτρεψαν ή το παράβλεψαν θα είναι τεράστιες.

Σε παλαιότερη κατάθεση στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής ο κ. Σούρλας μίλησε ευθέως για εκτεταμένη νοθεία στα καύσιμα που χρησιμοποιούν οι Ένοπλες Δυνάμεις, με αποτέλεσμα οι καρκινογόνες συγκεντρώσεις θείου να είναι υπερπολλαπλάσιες του επιτρεπόμενου. «Τα καύσιμα αυτά, διακινούνται παρανόμως από κύκλωμα με τεράστια κέρδη, στο οποίο συμμετέχουν πρόσωπα υπεράνω υποψίας, με θετικό κοινωνικό πρόσωπο και σχέσεις με τον πολιτικό κόσμο», είπε και πρόσθεσε: «Την υπόθεση ερευνώ από το 1999. Έχω κάνει 14 ερωτήσεις. Πήγα στον πρώην Πρωθυπουργό τον κ. Καραμανλή, ο οποίος με άκουσε και με παρέπεμψε στον υπουργό Εθνικής Άμυνας Β. Μεϊμαράκη, και εκείνος στον εισαγγελέα Σανιδά. Αναρωτιέμαι: Λειτουργούν κατόπιν οδηγιών οι εισαγγελείς; Λειτουργεί η Δικαιοσύνη, υπάρχει τρόμος, φόβος, απειλή; Όταν υπάρχει το κύκλωμα που πήγε να σκοτώσει τον εισαγγελέα Κοκκώση, πολλοί φίλοι μου έλεγαν «έχεις οικογένεια και τα βάζεις με τον σκληρό πυρήνα της διαπλοκής, που έχουν σχέσεις και με κόμματα;».

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν αρκετά περιστατικά που λόγω νοθευμένων καυσίμων έχουν δημιουργήσει προβλήματα στις Ένοπλες Δυνάμεις. Κάποια από αυτά έχουν δει το φως της δημοσιότητας, όπως:
Στην 111 Πτέρυγα Μάχης στη Νέα Αγχίαλο εντοπίστηκαν νοθευμένα καύσιμα. Σημαντικές ποσότητες που μεταφέρθηκαν εκεί βρέθηκαν «ελλειμματικές», αφού δεν περιείχαν συστατικά που μετατρέπουν το καύσιμο σε αεροπορικό. Η τροφοδοσία των καυσίμων στην 111 Πτέρυγα Μάχης της Αγχίαλου έγινε από τα ΕΛ.ΠΕ., τα οποία σε ανακοίνωσή τους, μετά το συμβάν και αφού υποχρεώθηκαν να αντικαταστήσουν τα καύσιμα, υπογράμμισαν ότι τα αίτια της απόκλισης μπορεί να οφείλονται σε κάποιους τεχνικούς λόγους κατά την παραγωγή ή την αποθήκευση.

Πριν από μερικούς μήνες, επί Υπουργίας στο Εθνικής Άμυνας του Δ. Αβραμόπουλου, συνελήφθησαν στη Ρόδο τέσσερα άτομα, ανάμεσά τους, ένας Αντισυνταγματάρχης Διοικητής Τάγματος Μηχανικού, για λαθρεμπόριο καυσίμων της Μονάδας. Της υπόθεσης επελήφθη η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, κλιμάκιο της οποίας με επικεφαλής τον Β' Αρχηγό ΓΕΣ, μετέβη στη Ρόδο. Ο τότε ΥΠΕΘΑ Δ. Αβραμόπουλος επικοινώνησε με τον

Keywords
Τυχαία Θέματα