Πιθανή λήψη νέων μέτρων για το 2012

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο λήψης και νέων μέτρων για το 2012 ο πρωθυπουργός, προκειμένου να καλυφθούν οι αποκλίσεις για το 2011 και να επιτευχθούν οι στόχοι για το νέο έτος. Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά, “εφόσον τα μέτρα τα οποία έχουν υιοθετηθεί εφαρμοστούν με αποτελεσματικότητα δεν θα είναι αναγκαία η λήψη νέων μέτρων. Αλλά βεβαίως - όπως συμπλήρωσε  -  η οικονομία λειτουργεί μέσα σε συνθήκες αβεβαιότητας».

Τη Δευτέρα ξεκινούν οι διαβουλεύσεις με τους εκπροσώπους του ιδιωτικού τομέα για τη συμμετοχή

τους στο πρόγραμμα ανταλλαγής των ελληνικών ομολόγων. “Στόχος της Ελλάδας να υπάρξει όσο τον δυνατόν υψηλότερη συμμετοχή στο πρόγραμμα” τόνισε ο πρωθυπουργός.

Για μέτρα που αποτελούν μεγάλο βήμα προς τη σύγκλιση δημοσιονομικής πολιτικής των κρατών - μελών της ευρωζώνης και διασφαλίζουν υψηλό βαθμό δημοσιονομικής πειθαρχίας, μίλησε ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής. Μεταξύ αυτών, ο "Κανόνας ισορροπίας" ο οποίος προβλέπει ότι οι προϋπολογισμοί των κρατών - μελών θα πρέπει να είναι ισολογισμένοι, όπως επίσης ότι το διαρθρωτικό έλλειμμα δεν θα πρέπει να υπερβαίνει το 0,5% του ΑΕΠ.

Keywords
Τυχαία Θέματα