Πιθανή δολοφονία κόρης στελέχους της Lukoil

Η έφηβη κόρη ενός στελέχους της Loukoil, του δεύτερου σε μέγεθος ομίλου πετρελαίου της Ρωσίας, πιθανολογείται ότι βρήκε τον θάνατο, στην ευρύτερη περιοχή της Μόσχας, ενώ από τα τέλη του Μαρτίου "αγνοείτο", ανέφερε σήμερα μία πηγή της αστυνομίας της Μόσχας.Βρέθηκε "Το πτώμα μιας γυναίκας που έχει χαρακτηριστικά παρόμοια με αυτά της Βικτόρια Τεζίλιουκ", ανέφερε η ίδια πηγή, που διευκρίνισε ότι "δεν έχει γίνει ακόμα επίσημη αναγνώριση". Ο εντοπισμός του πτώματος, "που είναι σε προχωρημένη σήψη", έγινε στο δάσος που γειτονεύει
με το Τάλντομ, περίπου 100 χλμ. βόρεια της Μόσχας.

Η Επιτροπή ερευνών της Ρωσίας στο ανακοινωθέν της επισήμανε ότι "το γυναικείο πτώμα φέρει τα σημάδια βίαιου θανάτου (δηλαδή) κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις".

Η Τεζίλιουκ, 16 ετών, "αγνοείτο" μετά τις 26 Μαρτίου, βγαίνοντας από την κατοικία της σε πλούσιο προάστιο της Μόσχας γιά να επιβιβαστεί στο λεωφορείο γιά την πρωτεύουσα.

Ο πατέρας της, Ρόμπερτ Τέζιλιουκ, ηγείται της εταιρείας Arman στο Καζακστάν, που συνεργάζεται με την Loukoil, αλλά και με την αμερικανική θυγατρική της Shell και τον ινδικό όμιλο Mittal Investments.

Πηγή των ρωσικών δυνάμεων ασφάλειας, ζητώντας να μείνει ανώνυμη, τόνισε σήμερα ότι "ποτέ δεν ζητήθηκαν λύτρα γιά την Τέζιλιουκ".

Από την πλευρά του ο ιστότοπος Lifenews.ru. μετέδωσε ότι το γυναικείο πτώμα έφερε κοσμήματα αξίας, κάτι "που προφανώς σημαίνει ότι δεν επρόκειτο για ένοπλη ληστεία".

Το συμβάν έπεται χρονικά της απαγωγής στο μέσον Απριλίου του 20χρονου Εβγένι Κασπέρσκι, μετά την οποία ζητήθηκαν λύτρα τριών εκατομμυρίων ευρώ. Είναι ο μικρότερος γιος του γενικού διευθυντή της επιχείρησης λογισμικού αντιμετώπισης ιών, της Kaspersky Lab, Ιβάν Κασπέρσκι. Αφέθηκε ελεύθερος όταν --μετά λίγες ημέρες ομηρίας-- επενέβησαν οι ειδικές δυνάμεις ασφάλειας.
Keywords
Τυχαία Θέματα