Πικετί: Δεν υπάρχει αποκλειστικά ελληνική λύση

"Δεν υπάρχει λύση αποκλειστικά ελληνική για το πρόβλημα της Ελλάδας" υποστηρίζει σε συνέντευξή του στοι Αθηναϊκό Πρακτορείο ο διεθνούς φήμης Γάλλος οικονομολόγος Tομά Πικετί, υποστηρίζοντας ότι οι ιδέες για την ελάφρυνση του δημόσιου χρέους, πρέπει να αφορούν το σύνολο της ευρωζώνης, ειδάλλως οι υπόλοιπες χώρες δε θα τις δεχτούν.
Σχετικά με τη φορολογική μεταρρύθμιση ο Τομά Πικετί υποστηρίζει ότι υπάρχει πολλή υποκρισία στο τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει η Ευρώπη το θέμα, καθώς οι Γαλλικές και

οι Γερμανικές τράπεζες με χαρά δέχονται κεφάλαια και ομόλογα ελληνικής προέλευσης χωρίς να αποστέλλουν τις απαραίτητες πληροφορίες στις ελληνικές αρχές. Υπάρχει, αναφέρει, και εδώ λύση ευρωπαϊκή και αυτή είναι ένας κοινός συντελεστής φορολόγησης στις εταιρίες από ένα μέγεθος και πάνω καθώς και η αυτόματη ανταλλαγή πληροφοριών.

"Δεν ξέρω γιατί η Ευρώπη δέχτηκε να γίνει το πεδίο πειραματισμού του ΔΝΤ με κάποιες πολιτικές που κανένας δε θέλει πια στον κόσμο" καταλήγει ο Γάλλος οικονομολόγος και χαρακτηρίζει ανεύθυνη συμπεριφορά, όπως λέει "το να σπρώχνεται προς την αποτυχία ο ΣΥΡΙΖΑ που κάποιοι, φοβάμαι, επιθυμούν να τον ταπεινώσουν προς παραδειγματισμό".

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα