Πέθανε ο παλαίμαχος Σουηδός διεθνής Κλας Ίνγκεσον

Θλίψη στο σουηδικό ποδόσφαιρο, που πενθεί την απώλεια του πρώην προπονητή της Έλφσμποργκ και διεθνή με την Εθνική ομάδα μέσου Κλας Ίνγκεσον, ο οποίος απεβίωσε σε ηλικία 46 ετών χτυπημένος από την «επάρατη ασθένεια».«Η Έλφσμποργκ βρίσκεται στη δυσάρεστη θέση να ανακοινώσει ότι σήμερα το πρωί απεβίωσε ο Κλας Ίνγκεσον. Οι σκέψεις μας βρίσκονται πρωτίστως στη σύζυγο και τα παιδιά του, που βρίσκονταν μαζί του μέχρι το τέλος στο σπίτι τους στο Όντεσογκ» αναφέρει η ανακοίνωση στην ιστοσελίδα της σουηδικής ομάδας.

Ως ποδοσφαιριστής ο Ίνγκεσον φόρεσε τη

φανέλα αρκετών ομάδων, όπως της Γκέτεμποργκ στη Σουηδία, της Σέφιλντ Γουένσντεϊ στην Αγγλία και των Μπολόνια, Μπάρι, Λέτσε στην Ιταλία.

Υπήρξε 57 φορές διεθνής με την Εθνική Σουηδίας και ήταν από τους παίκτες με την απόδοσή τους συνέβαλαν καθοριστικά στην κατάληψη της τρίτης θέσης στο Μουντιάλ των Ηνωμένων Πολιτειών (1994), με τους Σκανδιναβούς να επικρατούν στο «μικρό τελικό» της Βουλγαρίας 4-0.

Ο Ίνγκεσον διαγνώστηκε με πολλαπλό μυέλωμα το 2009. Άρχισε θεραπείες και μπόρεσε να αναλάβει την ομάδα U-21 της Έλφσμποργκ τον Οκτώβριο του 2010, ενώ αναβαθμίστηκε σε προπονητή της ανδρικής ομάδας τον Σεπτέμβριο του 2013.

Η προπονητική καριέρα του διακόπηκε από την επανεμφάνιση του καρκίνου, αφού αν και παρέμεινε για ένα μικρό διάστημα στους πάγκους, σε καροτσάκι, αποφάσισε να αποχωρήσει στο τέλος της περασμένης περιόδου.

Keywords
Τυχαία Θέματα