Πέθανε ο διάσημος στιχουργός

Ο Χαλ Ντέιβιντ, ο στιχουργός που μαζί με τον συνθέτη Μπερτ Μπάκαρακμεσουράνησαν στην ποπ σκηνή της δεκαετίας του '60 με τραγούδια σαν το"Raindrops Keep Falling on my Head" και "Walk on By" πέθανε χθες στοΛος Αντζελες σε ηλικία 91 ετών.

Ο Χαλ Ντέιβιντ πέθανε στοCedars-Sinai Medical Center από τις επιπλοκές εγκεφαλικού επεισοδίου,ανακοίνωσε εκπρόσωπος της Αμερικανικής Εταιρείας Συνθετών, Συγγραφέωνκαι Εκδοτών, της ASCAP , της οποίας υπήρξε πρόεδρος.

Πριν απόλίγους μήνες είχε βραβευθεί μαζί με

τον Μπερτ Μπάκαρακ με το GershwinPrize for Popular Song από τη Βιβλιοθήκη του Κονγκρέσου κατά τηδιάρκεια τελετής στον Λευκό Οίκο.

Ο Χαλ Ντέιβιντ γεννήθηκε στοΜπρούκλιν της Νέας Υόρκης και ξεκίνησε την καριέρα του ως στιχουργόςστα τέλη της δεκαετίας του '40 συνεργαζόμενος με συγγραφείς που είχεγνωρίσει στο Brill Building του Μανχάταν, το οποίο την εποχή εκείνηήταν το κέντρο της ποπ βιομηχανίας.

Αρχισε τη συνεργασία του μετον Μπάκαρακ στα τέλη της δεκαετίας του '50 και τα τραγούδια τουςηχογραφήθηκαν με τους Φρανκ Σινάτρα, Μάρτι Ρόμπινς, Τομ Τζόουνς,Μπάρμπαρα Στρέιζαντ και Ντιον Γουόργουικ.

Το τραγούδι ""RaindropsKeep Falling on my Head" " γράφτηκε το 1969 για την ταινία "ButchCassidy and the Sundance Kid" και κέρδισε το Οσκαρ Καλύτερου Τραγουδιού.

Οιδύο τους βραβεύθηκαν επίσης με Grammy το 1969 για τη μουσική στομιούζικαλ "Promises, Promises", που περιλάμβανε το τραγούδι "I'll NeverFall in Love Again".

Αλλες επιτυχίες του ντουέτου είναι τα "Whatthe World Needs Now is Love", "I Say a Little Prayer", "Do you Know theWay to San Jose" και "They Long to Be Close to You".

Οι δρόμοιτου Ντέιβιντ και του Μπάκαρακ χώρισαν στις αρχές της δεκαετίας του '70,οπότε ο Χαλ Ντέιβιντ άρχισε τη συνεργασία του με άλλους συνθέτες, όπωςο Αλμπερτ Χάμοντ , με τον οποίο έγραψε το χιτ "To All the Girls I'veLoved Before".

Ο συνθέτης Πολ Ουίλιαμς, πρόεδρος της Ascap δήλωσεότι ο Χαλ Ντέιβιντ ήταν "απλός, λιτός και ποιητικός...δεν είναιπερίεργο που τόσοι στίχοι του έγιναν μέρος του καθημερινού μαςλεξιλογίου και τα τραγούδια του...το σκηνικό της ζωής μας".

Keywords
Τυχαία Θέματα