Περισσότερα δανεικά εάν αποτύχει το PSI

Μόνον αν δεν είναι επαρκής η συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα στην ανταλλαγή ομολόγων, η Ελλάδα θα χρειαστεί περισσότερα κεφάλαια από τους Ευρωπαίους εταίρους της, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης.«Αν το ποσοστό συμμετοχής δεν είναι για παράδειγμα 100%, ενδεχομένως να χρειαστεί να γίνει μια περαιτέρω στήριξη από την πλευρά των εταίρων, ώστε να καλυφθεί το χρηματοδοτικό κενό», είπε ο κ. Σαχινίδης, μιλώντας
στο ραδιόφωνο του Σκάι.

Ο κ. Σαχινίδης ερμήνευσε τα όσα φέρεται να υποστηρίζει η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, ότι η Ελλάδα θα χρειασθεί επιπλέον βοήθεια από τα 130 δισ. ευρώ.

«Η παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στη δευτερογενή αγορά χρεογράφων, αποτελεί μέσο άσκησης νομισματικής πολιτικής και αποσκοπεί στη σταθεροποίηση των αγορών ομολόγων και όχι σε επενδυτική απόφαση ανάληψης πιστωτικού κινδύνου», αναφέρει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή προς απάντηση ερώτησης του βουλευτή της ΝΔ, Γιάννη Ιωαννίδη.

Ο κ. Σαχινίδης υπενθυμίζει, με το έγγραφό του, ότι οι έκτακτες παρεμβάσεις της ΕΚΤ στη δευτερογενή αγορά ευρωπαϊκών ομολόγων θεσμοθετήθηκαν με την από 14.5.2011 απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της, ως ένα από τα έκτακτα μέτρα αντιμετώπισης της πιστωτικής κρίσης της ευρωζώνης. 
Keywords
Τυχαία Θέματα