Περίπατος στην Κυψέλη

Οι Ατενίστας συστήνουν εκ νέου την Κυψέλη σε όσους θέλουν να μάθουν την ιστορία της περιοχής, που αν και σήμερα έχει υποστεί σημαντική υποβάθμιση, κάποτε άκμαζε... και υπήρξε ο τόπος κατοικίας, λογοτεχνών, καλλιτεχνών, και πολλών προσωπικοτήτων, όπως είναι ο Οδυσσέας Ελύτης, ο Χαρίλαος Τρικούπης και ο Νίκος Γκάτσος.

Έτσι λοιπόν οι Ατενίστας διοργανώνουν

την Κυριακή περίπατο στους δρόμους της Κυψέλης, με τη συμμετοχή του αρχιτέκτονα Νίκου Καβαδά και με σημείο εκκίνησης στις 12 το μεσημέρι τη συμβολή της Πατησίων με την Αγίου Μελετίου.

Η Κυψέλη είναι μια σημαντική περιοχή της Αθήνας, που δημιουργήθηκε κατά την περίοδο του μεσοπολέμου, μετά την έλευση των προσφύγων της Μικράς Ασίας, τόνισε ο κύριος Καβαδάς, μιλώντας στη Βάνα Λυκομήτρου.
Όπως επεσήμανε ο αρχιτέκτονας, οι περισσότεροι γνωρίζουν τους κεντρικούς δρόμους της περιοχής, αλλά ελάχιστοι το αρχιτεκτονικό πλαίσιο που κρύβεται στους μικρότερους δρόμους.

περίπατος αυτός, αποτελεί μια καλή ευκαιρία να αποκτήσει ο κόσμος μια εικόνα της Κυψέλης με τους παλιούς ναούς, όπως είναι αυτός του Αγίου Γεωργίου και της Αγίας Ζώνης και τα σημεία όπως η Πλατεία του Αγίου Γεωργίου, στην οποία γυρίστηκαν πολλές Ελληνικές ταινίες και να δει σπίτια που έζησαν μεγάλες προσωπικότητες κατά το παρελθόν, όπως πχ την οικία του Οδυσσέα Ελύτη που σώζεται ακέραιη" είπε ο κ. Καββαδάς.

Keywords
Τυχαία Θέματα