Περιήγηση στο Λασίθι

Με το Λασίθι ολοκληρώνεται σήμερα το τριήμερο ταξίδι στην Κρήτη. Στη βόρεια πλευρά του νομού βρίσκεται η Σπιναλόγκα, το νησί κολαστήριο, όπου για περισσότερα από 50 χρόνια (μέχρι το 1957) εξορίζονταν οι λεπροί.

Συνεχίζουμε την πορεία μας και ο δρόμος μας φέρνει στη Σητεία, ένα μέρος μοναδικό. Μπορεί να μην υπάρχει άλλος τόπος, όπου η φύση και ο μύθος
να έχουν συνταιριάξει τόσο όσο στην Σητεία, με το μινωικό πολιτισμό να έχει αφήσει τα σημάδια του στη διατήρηση αρχαίων παραδόσεων που ζουν στη ψυχή των ανθρώπων της Σητείας.

Μόλις 24,5 χλμ μακρυά, το Βάι. Το μοναδικό φοινικόδασος της Ευρώπης με πεντακάθαρη θάλασσα βρίσκεται στο ακρωτήριο Σίδερο και αποτελεί μια μοναδικής ομορφιάς γωνιά της κρητικής γης. Οι φοίνικες εδώ είναι αυτοφυείς και οι συστάδες τους καλύπτουν το μεγαλύτερο μέρος της μικρής ρεματιάς μέχρι τη θάλασσα.

Και φυσικά μην ξεχάσετε να επισκεφτείτε κάποιο από τα πολλά φαράγγια, που διασχίζουν το νομό, όπως το Φαράγγι των Νεκρών στην Ζάκρο, ένας τόπος που κουβαλά τις πανάρχαιες ρίζες και τους δεσμούς των ανθρώπων με την φύση.

Στο πέρασμά σας από τη Σητεία μην παραλείψετε να γνωρίσετε τις πολιτιστικές εκδηλώσεις «Κορνάρεια», που διαρκούν όλο το καλοκαίρι και περιλαμβάνουν μουσικές, θεατρικές, χορευτικές εκδηλώσεις, διαλέξεις, εκθέσεις ζωγραφικής και φωτογραφίας, αλλά και αθλητικές διοργανώσεις. Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων διοργανώνονται σε χωριά της περιοχής τα Καζανέματα, όπου η ρακή έχει την τιμητική της.

Ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων, κ. Γιάννη Αικατερινίδη, τονίζει πως η έναρξη των charter πτήσεων από Βόρεια και Κεντρική Ευρώπη βοήθησαν φέτος στην αναστροφή του κακού κλίματος στην περιοχή.

Σε όποιο μέρος της κρήτης και αν βρεθείτε, μην παραλείψετε να δοκιμάσετε την εξαιρετική κρητική κουζίνα που αποτελεί ιδανική δίαιτα για τους διατροφολόγος παγκοσμίως.

Απάκι, χοχλιούς, γίδα βραστή, στάκα, καλιτσούνια, σφακιανή πίτα , χόρτα βραστά από τη κρητική γή και φυσικά μην παραλείψετε να τα συνοδεύσετε με εξαιρετικής ποιότητας κρητικό κρασί ή αν αντέχετε με δροσιστική ρακή.
Keywords
Τυχαία Θέματα