Παρουσίαση στην ΠΓΔΜ του λιμανιού Θεσ/νίκης

Παρουσίαση των δυνατοτήτων και των υπηρεσιών του λιμανιού της Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκε, σήμερα, στα Σκόπια, από εκπροσώπους του ΟΛΘ, στο πλαίσιο κύκλου στοχευμένων εταιρικών παρουσιάσεων (road shows) του ΟΛΘ σε ΠΓΔΜ, Κόσοβο,
Βουλγαρία, Σερβία και Μαυροβούνιο.

Ο Γενικός Διευθυντής Επιχειρησιακών Μονάδων του ΟΛΘ, Εμμανουήλ Μιχαηλίδης, αναφέρθηκε στα πλεονεκτήματα του λιμανιού και στις προοπτικές διεύρυνσης των προσφερόμενων υπηρεσιών του.

Οι περισσότεροι επιχειρηματίες των Σκοπίων ανέφεραν ότι προτιμούν το λιμάνι της Θεσσαλονίκης για τη διακίνηση των εμπορευμάτων τους, λόγω της κοντινής απόστασης και του καλού οδικού και σιδηροδρομικού δικτύου.

Οι επιχειρηματίες από την ΠΓΔΜ ανέφεραν ότι πρόβλημα γι΄ αυτούς αποτελούν οι συχνές απεργίες στην Ελλάδα, κυρίως τελωνειακών και σιδηροδρομικών.

Οι επιχειρηματίες από την ΠΓΔΜ σημείωσαν ότι οι απεργίες αυτές στην Ελλάδα προκαλούν οικονομικές απώλειες σε επιχειρήσεις από την ΠΓΔΜ καθώς πολλές φορές αναγκάζονται να περιμένουν αρκετές μέρες για τη διακίνηση και εκτελωνισμό των εμπορευμάτων τους.

Η παρουσίαση του ΟΛΘ στα Σκόπια έγινε στο χώρο της έκθεσης της πόλης, στο πλαίσιο της διεθνούς έκθεσης «Μεταφορές και υλικοτεχνική υποστήριξη».

Στο πλαίσιο της ίδιας έκθεσης στα Σκόπια, έγινε, σήμερα, παρουσίαση και των δυνατοτήτων και υπηρεσιών που προσφέρει το λιμάνι του Δυρραχίου από Αλβανούς εκπροσώπους του λιμανιού, το οποίο σήμερα εγκαινίασε και γραφεία στα Σκόπια.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα